Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

9 lucruri despre Luna pe care NASA ar fi preferat sa le tina secrete

luna-plina-mareChristian Welt, fost angajat civil NASA afirma ca exista cateva dosare secrete despre Luna, pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea, mai ales in aceasta era a globalizarii informatiei:

  1.  Inițial s-a crezut că Luna s-a născut din același nor de praf ca și Terra în urmă cu 4,6 miliarde de ani. O altă teorie spune că Luna este “copilul” Pământului. În clipa în care au fost colectate primele pietre de pe Lună, aceste teorii au fost zdruncinate.Cea mai veche piatră datează de acum 5,3 miliarde de ani. Acest fapt este straniu, pentru că Luna s-a născut cu mult timp înaintea planetei noastre.În momentul acestei descoperiri, Dr. Robin Brett, specialist NASA, declara că: “este mai ușor să explici inexistența Lunii, decât existența sa”.
  2. Rocile colectate în timpul misiunii Apollo 11 au fost extrase dintr-o zonă numită sugestiv Marea Liniștii. Tot în acel moment au fost prelevate numeroase mostre de sol. În urma analizelor de laborator s-a constat că rocile sunt mult mai vechi decât solul din care au fost prelevate. Diferența este de ordinul miliardelor de ani. Acest fapt pare impresionant mai ales în condițiile în care s-a demonstrat că respectivele pietre nu au fost aduse de meteoriți.
  3. Luna este goală pe dinăuntru? Se pare că da, ar spune cei mai mulți dintre oamenii de știință. În timpul misiunilor care au vizat satelitul natural al Terrei, atunci când modulele aselenizau se auzea un zgomot prelungit ca și cum un ciocan ar fi lovit un clopot gol.
  4. Zona întunecată a lunii reprezintă un alt mister șocant. Atunci când s-a încercat cartografierea sa, nu doar că nu s-a reușit pe deplin, dar au fost găsite și urme de titan, zirconiu, ytriu, și beriliu. Aceste metale au nevoie de temperaturi de peste 4500 de grade celsius pentru a fuziona și a exista în forma în care s-au găsit pe Lună. Știm cu toții că asemenea temperaturi sunt imposibile nu doar pe Lună, ci pe orice planetă din sistemul nostru solar.
  5. Sonda spațială rusească Zond 20 a adus pe Terra mai multe mostre de fier pur prelevate de pe Lună. Fierul pur sau care nu oxidează niciodată reprezintă un mister pentru lumea științifică din prezent. Cum este posibil ca un asemenea material să existe pe Lună?
  6. Astronauții misiunii Apollo 15 au descoperit urme imense de radioactivitate pe Lună. Nimeni nu poate explica această descoperire, fapt pentru care a fost dată uitării.
  7.  Anomaliile de pe Lună au fost observate din cele mai vechi timpuri. În trecut, oamenii care foloseau telescoape rudimentare pentru a privi Luna, susțineau că au văzut de mai multe ori nori denși. Acest fapt este imposibil pentru că atmosfera sa nu poate susține nori. Mai mult de atât, astronauții misiunilor NASA au declarat în rapoartele de zbor că de mai multe ori au fost descoperit nori imenși de vapori de apă. Singurul loc din care puteau să provină este interiorul Lunii.
  8.  Cea mai mare parte a lunii este compusă dintr-o glazură sticloasă.Acest fapt demonstrează că Luna a fost expusă temperaturilor extrem de ridicate. Oamenii de știință au observat că această glazură nu este născută în urma exploziilor nucleare.
  9. Un alt fapt interesant descoperit pe Lună este că nu are câmp magnetic. Chiar și așa, rocile analizate sunt foarte puternic magnetizate și nimeni nu își poate explica acest fapt.

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">