Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce presupune licentierea caselor de pariuri?

In momentul de fata pariurile online sunt reglementate in Romania. Asta inseamna ca toate casele de pariuri online functioneaza legal la noi in tara, pe baza unei licente de operare primite din partea ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc).

Pentru a se putea adresa clientilor romani orice operator de jocuri de noroc online trebuie sa aplice acum pentru o licenta ONJN si sa indeplineasca cerintele impuse de aceasta institutie a statului. In randurile urmatoare iti voi prezenta ce presupune licentierea caselor de pariuri, precum si alte informatii despre aceste licente de operare in mediul online.

Ce este o casa de pariuri licentiata?

Daca in urma cu mai multi ani romanii se puteau inregistra si puteau juca pe orice site de gambling de pe internet, in prezent sunt legale doar casele de pariuri cu licenta ONJN.

Exista multe agentii online licentiate in Romania, deoarece industria de pariuri online s-a dezvoltat foarte mult si la noi in tara in ultimul timp. O casa de pariuri cu licenta si foarte apreciata de catre jucatori este Betano si te invit sa citesti si pareri Betano pentru a te convinge de acest lucru.

Site-urile caselor de pariuri fara licenta au fost blocate pe teritoriul Romaniei, astfel ca ele nu mai pot fi accesate. Chiar si in conditiile in care vei putea intra totusi pe site-ul unei agentii fara licenta nu iti recomand sa joci acolo, deoarece risti sa primesti o amenda din partea ONJN cuprinsa intre 5.000 si 10.000 RON. In plus, nu ai motive pentru a juca la o casa fara licenta, tinand cont ca ai la dispozitie zeci de site-uri de inalta calitate care opereaza legal in Romania.

Ce presupune licentierea caselor de pariuri?

Atunci cand un operator de pariuri doreste sa se adreseze publicului din Romania primul pas este sa aplice pentru o licenta de functionare la ONJN. Pentru a fi acceptat acesta trebuie sa indeplineasca si sa respecte o serie de cerinte minime, printre care se numara urmatoarele:

  • Sa aiba un site complet disponibil in limba romana
  • Sa permita clientilor sa depuna, sa parieze si sa retraga direct in moneda nationala (RON)
  • Sa opreasca taxa la depuneri si retrageri jucatorilor pe care sa le vireze catre bugetul de stat
  • Sa solicite clientilor verificarea conturilor de jucatori prin trimiterea unui act de identitate

Bineinteles ca pe langa lucrurile prezentate mai sus exista si alte criterii pe baza carora o agentie de pariuri online este acceptata si primeste licenta din partea ONJN. Daca toate cerintele sunt indeplinite atunci se acorda initial o licenta temporara, valabila un an de zile, iar ulterior, daca totul a decurs fara probleme agentia primeste o licenta definitiva, ce este valabila timp de 10 ani.

De ce sa pariezi la o agentie online licentiata?

Desi poate pentru unii aceasta intrebare nici macar nu isi are rostul, totusi exista jucatori romani care se intreaba care ar fi motivele sa parieze la o agentie cu licenta ONJN. Asadar, iata avantajele de a paria online pe site-urile licentiate:

  • Siguranta datelor personale – atat timp cat iti deschizi cont si pariezi pe un site cu licenta ONJN nu trebuie sa iti faci griji cu privire la siguranta datelor personale, a cardurilor bancare sau a banilor din cont. Casele de pariuri licentiate au sisteme de securitate performante, astfel incat datele clientilor sunt in deplina siguranta.
  • Corectitudinea jocurilor – poti fi sigur ca jocurile de noroc la care participi sunt corecte, deoarece si corectitudinea jocurilor este un aspect verificat de catre ONJN in momentul acordarii licentei. Astfel, de exemplu daca iti place sa te distrezi si la jocuri de casino nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste acest aspect sau sa te gandesti ca pariurile tale vor fi decise incorect.
  • Solutionarea plangerilor – daca consideri ca ai fost nedreptatit in vreun fel de o agentie de pariuri si nu poti rezolva “intern” aceasta problema, atunci poti adresa o plangere catre ONJN, care va verifica situatia si te va ajuta in solutionarea problemei.

In concluzie, ti-am prezentat asadar principalele informatii legate de licentierea caselor de pariuri din Romania. E clar ca odata cu intrarea in legalitate a pariurilor online aceasta industrie a avut numai de castigat si s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat, creandu-se astfel un mediu sigur pentru romanii pasionati de gambling.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share