Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

IPJ Dâmbovița: Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

La data de 8 februarie a.c., peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului Dâmbovița și în colaborare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru siguranța cetățenilor și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate 16 acțiuni punctuale, fiind legitimate 2.554 de persoane și verificate 92 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 85 de restaurante/terase/fastfood-uri.

Totodată, activitățile desfășurate au vizat și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport de persoane, fiind controlate 330 astfel de vehicule.

De asemenea, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale unor persoane care nu respectau reglementările privind portul măștii de protecție.

Acțiune pe linie de silvicultură

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au organizat o acțiune, pe raza localităților Târgoviște, Bilciurești, Cojasca, Cornești, Butimanu și Niculești, pentru verificarea legalității depozitării, transportului și comercializării materialului lemnos.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au indisponibilizat 42,08 m3 de lemn de foc, rotund și rășinoase de diverse specii în valoare de 9121,627 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea exploatării, transportului, depozitării sau comercializării ilegale de material lemnos.

Update/ Bănuiți de comiterea de infracțiuni la Codul Silvic, identificați și cercetați de polițiști

În după-amiaza zilei trecute, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au efectuat două percheziții domiciliare în urma cărora au descoperit 3mc de material lemnos susceptibil a fi sustras.

De asemenea, doi bărbați de 32, respectiv 33 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea de măsuri preventive.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere și sustragere ilegală de material lemnos, fapte prevăzute de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share