Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Eurodeputatul umanist Maria Grapini cere din nou explicații Comisiei Europene

Maria Grapini este îngrijorată de consecințele grave ale șomajului de lungă durată. Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a adresat o nouă întrebare cu solicitare de răspuns în scris Comisiei Europene pe tema consecințelor grave pe care le poate avea șomajul de lungă durată, atât pentru șomeri, cât și pentru creșterea economică și finanțele publice.

Eurodeputatul Grapini a avertizat că ”persoanele care rămân fără un loc de muncă, pe perioade mai îndelungate, se confruntă cu probleme mai numeroase în găsirea unui loc de muncă deoarece își pierd motivația, încrederea și competențele” Conform celor mai recente date anuale disponibile, în anul 2020, 35 % din cele 15 milioane de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (5,3 milioane de persoane) din UE  erau șomere de cel puțin 12 luni. În opinia Mariei Grapini, consecințele economice ale pandemiei de COVID-19 ar putea  exacerba această problemă. În UE, statele membre sunt responsabile de politicile privind piața forței de muncă, a menționat eurodeputatul umanist, care a adăugat că FSE este principalul instrument financiar al UE prin care,  sunt sprijinite măsurile active luate de statele membre în domeniul pieței forței de muncă.

De asemenea, Maria Grapini a mai punctat că normele pentru noul instrument „FSE+”, pentru perioada 2021-2027, aduc o serie de progrese, cum ar fi modalitățile de stabilire a profilului persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și de  evaluare a nevoilor acestora. În aceste condiții pandemice extrem de dificile, care au afectat puternic economiile statelor, dar mai ales piața muncii, europarlamentarul român a adresat, punctual, următoarea întrebare Comisiei Europene: Cum intenționează Comisia să pună în aplicare noile măsuri din cadrul FSE+, astfel încât, statele membre să aplice o abordare care să vizeze, în mod specific, șomerii de lungă durată și nevoile acestora, deoarece există, în acest sens, mari disparități la nivel național și regional?”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share