Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

30 de tiruri cu armament si alte echipamente  militare au ajuns în ROMÂNIA

30 de tiruri cu armament si alte echipamente  militare au  ajuns  aseară în ROMÂNIA. Peste 1000 de militari vor ajunge și ei, pentru a contribui la consolidarea posturii NATO pe flancul estic sunt pregătiți să apere aliații și NATO.

Detașamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acționa pe teritoriul României sub comanda operațională a Corpului V al SUA.             TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).   Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior.  Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.  Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.

Detaliile  despre misiunea în țara noastră au fost oferite și  în declarația  de presă, susținută de US Army col. Joe Ewers, comandantul 2Cavarly Regiment  (min. 15.00). Acesta a precizat că: ”nu este prima dată când militarii americani au ajuns în țara noastră” și a făcut referire și  la ultimele exerciții comune,  care s-au desfășurat sub egida NATO și la care am făcut referire în articolele trecute.

Misiunea cea mai importantă a acestor militari este de a demonstra în mod clar angajamentul nostru puternic faţă de aliaţii noştri, din locul lor înaintat de desfăşurare, din România. Suntem aici la invitația guvernului României  de a ne susține reiproc, de a ne antrena ” umăr la umăr” și de a ne îndeplini misiunea cerută. Militarii noştri vor lucra îndeaproape cu forţele naţiunii gazdă partenere. Împreună, vor face antrenamente dure, realiste. Ei vor construi interoperabilitate şi încredere în acest mod. Împreună, ne vom asigura aliaţii, ne vom descuraja adversarii şi vom fi pregătiţi să apărăm alianţa NATO“, a declarat colonelul  Joe Ewers.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga  și alți militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share