Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Înregistrarea numelui de domeniu: reguli de urmat pentru o alegere de succes  

Dacă ai luat decizia de a lansa o afacere în mediul online, un prin pas pe care trebuie să îl faci este acea de a alege un nume domeniu potrivit pentru noua ta afacere online. Dacă la nivel teoretic lucrurile pot părea simple, având în vedere că tot ce trebuie să faci este să alegi un nume de domeniu (adresa web) și ulterior să îl înregistrezi, în realitate situația este mult mai complicată. Ceea ce numim astăzi Internet este alcătuit din miliarde de site-uri, astfel că alegerea unui nume de domeniu poate fi un proces mai mult decât complicat. Prin respectarea unor recomandări însă, această alegere poate fi ușurată destul de mult.

Înregistrarea numelui de domeniu: reguli de urmat pentru o alegere de succes   

Nu există nume de domenii care să îți garanteze succesul, însă există nume de domenii care te pot ajuta să fii vizibil mult mai ușor, un pas important înspre succes. Pentru că știm cât de complicate pot fi lucrurile atunci când vine vorba despre alegerea unui nume de domeniu, am pregătit pentru tine câteva detalii ce îți pot fi de un real ajutor. Iată despre ce anume este vorba!

Optează pentru nume de domenii scurte

Chiar dacă în general avem tendința de a alege nume de domenii mai lungi și mai complicate, astfel încât să ne putem diferenția cât mai mult de concurenți, în realitate ai nevoie de un nume de domeniu cât mai scurt. De ce? Pentru că un astfel de nume de domeniu este ușor de scris și memorat, un aspect important pentru succes. Mai mult decât atât, este destul de bine știut faptul ca utilizatorii nu vor depune eforturi mari pentru a reține adese web lungi și complicate.

Evită pe cât posibil cifrele sau simbolurile

Un alt detaliu important de avut în vedere este cel cu privire la utilizarea cifrelor și simbolurilor. Mai exact, este recomandat ca acestea să fie evitate pe cât posibil pentru simplul fapt că nu fac altceva decât să îngreuneze scrierea și memorarea unui nume de domeniu. Există desigur câteva excepții în care cifrele pot fi relevante (spre exemplu 24 asociat unui serviciu ce funcționează non-stop), însă în general recomandarea este aceea de a le evita.

Alege cu atenție extensia

Extensia unei adrese web sau tot ceea ce se regăsește după punct, este de asemenea un detaliu de luat în calcul, chiar dacă impactul asupra succesului unui site nu este la fel de mare ca în situațiile precedente. În general este recomandat să alegi o extensie naționala în cazul în care business-ul tău activează doar în Romania și pentru una internațională în situația în care produsele și serviciile comercializate sunt destinate și cetățenilor din afară.

Ai grijă la mărcile înregistrate!

Nu în ultimul rând, este recomandat să fii foarte atent la mărcile deja înregistrate. Înainte de a înregistra un site, este de dorit să verifici pe site-urile de specialitate dacă acesta nu este înregistrat deja. Mai mult decât atât, recomandăm să nu îți asociezi în vreun fel numele de domeniu cu cel al altor companii, pentru a nu le prejudicia în vreun fel imaginea.  De îndată ce ai găsit numele de domeniu perfect, înregistrează-l și dă startul afacerii!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share