Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”America este pe deplin pregătită, împreună cu aliații noștri să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat, DUPĂ DECLARAȚIILE LUI PUTIN,  că Statele Unite şi aliaţii lor nu se vor lăsa “intimidaţi” de preşedintele rus, promiţând că NATO va apăra “fiecare centimetru” din teritoriul său.

Domnul Putin a declarat săptămâna trecută că țara sa are „diverse arme de distrugere” și „va folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, adăugând: „Nu blufez”. Kremlinul a precizat că orice atac asupra regiunilor revendicate de Rusia ar fi văzut ca un atac pe teritoriul Rusiei, semnalând o escaladare a războiului. Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni, iar în discursul său, Putin nu a definit clar granițele.

Președintele Biden a spus „cuvintele și amenințările nechibzuite” ale omologului său rus, dar a adăugat că ”Putin nu ne va speria”. „America și aliații săi nu vor fi intimidați”, a spus președintele Biden la Casa Albă. Apoi s-a adresat direct președintelui rus, arătând cu degetul spre cameră. „America este pe deplin pregătită, împreună cu aliații noștri NATO, să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus el, referindu-se la blocul de securitate occidental. „Domnule Putin, nu înțelegeți greșit ce spun: fiecare centimetru”. La scurt timp după, înalt oficial de securitate națională al lui Biden a declarat că, deși există șanse ca Moscova să recurgă la arme nucleare, nu pare să existe o amenințare iminentă. Joe Biden a calificat ceremonia de vineri un “fals” aranjat pentru a-i demonstra puterea, ilustrând dimpotrivă “că are probleme’.  Referindu-se la noul ajutor de 12 miliarde de dolari acordat Ucrainei votat în Congresul american, preşedintele Statelor Unite a promis că va “continua să furnizeze echipament militar” ţării “pentru a se putea apăra”. Joe Biden a promis, de asemenea, că va trimite mijloace submarine la locul exploziilor gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 “pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, calificând incidentul drept un “act de sabotaj deliberat”.
Vom lucra cu aliaţii noştri pentru a face lumină în acest sens”, a dat asigurări preşedintele american. “Am început deja să-i ajut pe aliaţii noştri să consolideze protecţia acestor infrastructuri cruciale”, a adăugat el.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share