SCLAVIA MODERNĂ CONTINUĂ ÎN M.A.I.!

Începând cu 01.10.2022 au intrat în vigoare prevederile HG 1025/2022.
”Pentru polițiști înseamnă noi atribuții neplătite,  în contextul în care, de la 01.01.2022 arcul guvernamental refuză să ne acorde salarizarea la zi, adică aplicarea în integralitate a Legii 153/2017. Practic, în timp ce lunar prin neaplicarea legii salarizarii ne fură cu zeci de milioane de lei, statul vrea ca noi să acceptăm pur și simplu noile atribuții legate de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică!
S.N.P.P.C. constată că sclavia modernă a devenit principalul mod prin care M.A.I. rezolvă îndeplinirea de noi atribuții, oricare ar fi ele, în situația de față lăsând impresia că acest S.I.M.E. funcționează încă din prima zi de la „implementare”, cu toate că cele 651 de funcții nou create pentru proiectul pilot, nu au fost ocupate, functionalitatea urmând a fi asigurată ( așa cum am reclamat că se va întâmpla) de polițiștii de ordine publică, care vor fi sufocați de noile atribuții.
Exact cum am intuit la Comisia de Dialog Social, ne vom afla într-un cerc vicios în care, fie polițiștii nou încadrați nu vor face fața gestionării unor astfel de spețe complexe, fie prin mutarea unor polițiști cu experiență din cadrul altor compartimente, acestea din urmă vor fi slăbite mai mult, ba chiar blocate.
Din păcate,  avem încă o dovadă că M.A.I. este adeptul lucrului făcut pe repede înainte și în mod neprofesionist, pentru că deși a avut la dispoziție mai bine de  DOI  ani în care să creeze și ocupe funcțiile, să specializeze polițiștii care vor lucra în S.I.M.E., la data de 01.10.2022 acesta nu este funcțional în integralitatea sa și afectează alte structuri ale Poliției Române” transmit cel de la SNPPC.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share