Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum să economisești bani importanți atunci când faci achiziții esențiale

Trăim într-o perioadă destul de zbuciumată din punct de vedere social și economic și acest lucru te poate face să te gândești la modalități de a strânge cureaua, atunci când vine vorba despre achiziții esențiale, de care ai nevoie pentru a-ți continua viața în condiții normale.Prețurile cresc de la o zi la alta din cauza conflictului din Ucraina și datorită efectelor devastatoare ce se simt din ce în ce mai mult și în țara noastră, prețurile electricității și a combustibilului cresc și, odată cu aceste creșteri, se scumpesc mai toate.

 Pentru a trece de această perioadă sensibilă din punct de vedere economic ți-am pregătit o listă cu moduri de a economisi bani importanți atunci când faci achiziții esențiale pentru confortul tău și al familiei tale.

  • Alege o mașină rulată în defavoarea uneia noi

Chiar dacă, probabil, ți-ai pus bani lunar la saltea pentru a-ți îndeplini visul de a-ți cumpăra automobilul mult visat de nou, trebuie să știi că acest tip de investiție nu reprezintă deloc una indicată, având în vedere vremurile în care trăim. Pe lângă faptul că mașinile noi sunt mult mai scumpe decât cele second hand, acestea își vor scădea prețul accelerat în cazul în care alegi într-un viitor apropiat să o schimbi. În zilele noastre există site-uri specializate care îți pot oferi alternative la mașinile noi în condiții excelente, aproape că nu-ți vei da seama că noua ta mașină a fost folosită anterior. De exemplu, aici gasesti masini rulate de vanzare, în condiții avantajoase. De asemenea pe carsandcare.ro găsești și automobile rulate cu garanție și cu kilometraj relativ mic. 

  • Apelează la becuri led în defavoarea celor clasice

Chiar dacă becurile clasice, ce se găsesc la orice magazin de cartier, pot reprezenta prima alegere atunci când ți se arde un bec în casă, ai puțină răbdare și analizează importanța economiei pe care o faci atunci când apelezi la becuri de tip led în defavoarea celor tungsten. Și nu orice becuri led, ci becuri led clasificate de la litera D în sus, pentru o economie importantă la factura de energie electrică. 

  • Încearcă, dacă e posibil, să integrezi în apartament un sistem de încălzire în pardoseală

Dacă ai deja un apartament cu instalație de încălzire clasică, prin calorifere, ar fi cam costisitor să înlocuiești acest sistem cu unul de încălzire a locuinței prin pardoseală, însă dacă te gândești să achiziționezi un apartament nou sau să-ți construiești o casă sau chiar să-ți cauți o nouă chirie, încearcă să găsești o variantă care să dispună de o instalație de încălzire în pardoseală. Pe lângă confortul și plăcerea generată de un astfel de sistem, există și avantajul facturilor mai mici și a faptului că locuința îți este încălzită uniform și căldura persistă mai mult în încăperi decât cea generată de caloriferele clasice. 

     În concluzie, nu trebuie să renunți de tot la achizițiile esențiale, de care ai nevoie pentru un confortul minim al tău și al familiei tale, iar printre cele mai importante economii pe care le poți face sunt alegerea unei mașini rulate în defavoarea uneia noi, chiar dacă, probabil, ți-ai strâns bani pentru ea, alegerea becurilor led de la litera D în sus în defavoarea becurilor clasice și un apartament cu instalație de încălzire în pardoseală și nu unul cu calorifere clasice. 

 

sursa foto: unsplash.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share