Iti place sa cultivi fructe si legume si vrei sa faci din acest hobby o afacere?

La inceputul oricarei afaceri ai nevoie de o anumita suma de bani pe care s-o investesti si in urma careia vei scoate profit. Daca iti doresti sa devii antreprenor, cu precadere in domeniul agricol, trebuie sa fii inzestrat cu doza semnificativa de rabdare. Toate demersurile initierii unei afaceri se fac treptat, fiind astfel necesara o buna bucata de vreme.

Iata cum iti poti tranforma pasiunea intr-o afacere banoasa!

Existinde productia!

Pentru inceput, investește intr-o suprafata mult mai mare arabila pe care s-o folosesti in cultivarea fructelor si legumelor alese. Dupa aceea, ridicarea solarelor este pasul urmator, succedat imediat de amplasarea sistemelor de irigatii. Daca pana acum pentru a le iriga ati apelat la o simpla stropitoare, ei bine acum ne referim la un spatiu semnificativ mai mare, motiv pentru care veti avea nevoie de o mana de ajutor. In functie de cat de mare este suprafata, trebuie sa va asigurati una sau mai multe fântâni, care impreuna cu o pompa submersibila va vor usura munca. In cazul in care aveti nevoie de mai multe, pentru a le controla gasesti un panou de comanda pentru pompa submersibila aici, pe Shop-einstal.ro. Desigur, pentru a construi cele mentionate, pe langa investitie, trebuie sa acordati timp, intrucat nu pot fi finalizate peste noapte. Ulterior veti alege cu atentie semintele si rasadurile pentru a le cultiva, urmand sa le acordati toata grija necesara pentru a avea o revolta cat mai roditoare. 

Informează-te in legatura cu zona in care iti vei deschide magazinul

Fiind la inceput de drum si neavand venituri atat de mari incat sa-ti permiti o chirie in oras, ai putea sa te limitezi pentru inceput la un loc din imprejurimi. De indata ce ai posibilitatea de a-ti muta magazinul intr-un loc cu o cerere mult mai ridicata poti incepe cautarea unei alte chirii care sa-ti aduca si mai multi clienti. Intai de toate trebuie sa fii atent la cat de circulata este zona respectiva. Incepe cautarea in zonele de centru, unde exista circulatie permanenta sau in cartiere rezidentiale intens populate. Fiind chiar tu producatorul agricol, tariful legumelor si fructelor va fi cu siguranta mai mic fata de cel din supermarketuri, astfel ca te poti amplasa chiar langa unul. Oamenii au un interes mai crescut fata de micile magazine cu fructe si legume prospete, crescute bio, sustinand astfel investitorii la inceput de drum. 

Cum te extinzi?

Pentru a-ti extinde vanzarile, iti poti semnala prezenta si pe retelele sociale. Incearca pe cat posibil sa asiguri livrarea produselor la domiciliu, intrucat cererea in acest sens este suficient de mare. Oamenii nu au intotdeauna timp si energie sa ajunga la piata, motiv pentru care aleg sa comande ce au nevoie. Asadar ofera-le aceasta oportunitate. Pe baza acestor servicii veti capta atentia mult mai multor clienti care nu vor ezita sa apeleze la randul lor la produsele si serviciile dumneavoastra. 

Daca iti vei dedica timpul si energia afacerii tale, cu siguranta, toata munca depusa va da roadele asteptate.

Sursa foto – unsplash.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share