Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” din Târgoviște, lucrări de reabilitare și modernizare

Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” din Târgoviște va face obiectul unei investiții importante, a anunțat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, pe pagina de facebook.
Imaginile vorbesc singure, investițiile în unitățile de învățământ sunt extrem de urgente, nu doar necesare. Dacă vrem ca abandonul școlar să fie redus sau interesul copiilor pentru școală să fie unul ridicat, este nevoie ca astfel de imagini să nu mai existe. Nu știu ce copil ar fi atras ”să învețe o meserie” într-un loc care în mod clar nu-i oferă o stare de bine și mai mult, una care să-l asigure că ceea ce învață îi poate asigura un viitor.
 ”Am primit rezultatul evaluării cererii de finanțare depuse de către Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, componenta 5 – Valul renovării, operațiunea B.2: ”Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.
 Astfel, unitatea de învățământ amintită, va face obiectul unui proiect în valoare de 15.747.276,22 lei, prin care 4 dintre imobilele liceului vor fi termoizolate, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, va fi realizat un sistem de management energetic integrat, etc. Intervențiile propuse conduc la o reducere a consumului anual specific de energie de cel puțin 50%”, a explicat Daniel Cristian Stan.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share