Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Vin banii pentru angajații din sectorul educație

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat pe pagina personală de Facebook că în luna octombrie peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

– prima de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;
– prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.
Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie.
Menționăm că aceaste prime acordate personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic au fost obținute în urma grevei generale organizate de federațiile sindicale reprezentative din învățământ din perioada 22 mai – 12 iunie a.c.
De asemenea, tot în urma acțiuni de protest, s-a obținut majorarea salariilor de bază gradația 0 ale personalului didactic (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și de control, didactic auxiliar) cu 1300 lei brut lunar, iar pentru personalul nedidactic aceeași creștere a salariului de bază cu 400 lei brut lunar pentru gradația 0 (această creștere se adaugă procentului de 9% de care o parte dintre salariații personal nedidactic beneficiază în baza O.U.G. nr. 45/2023, prin care s-au acordat salariile de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022). În plus, începând cu 01.01.2024, angajații din învățământ urmează să beneficieze de o nouă creștere salarială.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share