Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vin banii pentru angajații din sectorul educație

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat pe pagina personală de Facebook că în luna octombrie peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

– prima de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;
– prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.
Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie.
Menționăm că aceaste prime acordate personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic au fost obținute în urma grevei generale organizate de federațiile sindicale reprezentative din învățământ din perioada 22 mai – 12 iunie a.c.
De asemenea, tot în urma acțiuni de protest, s-a obținut majorarea salariilor de bază gradația 0 ale personalului didactic (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și de control, didactic auxiliar) cu 1300 lei brut lunar, iar pentru personalul nedidactic aceeași creștere a salariului de bază cu 400 lei brut lunar pentru gradația 0 (această creștere se adaugă procentului de 9% de care o parte dintre salariații personal nedidactic beneficiază în baza O.U.G. nr. 45/2023, prin care s-au acordat salariile de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022). În plus, începând cu 01.01.2024, angajații din învățământ urmează să beneficieze de o nouă creștere salarială.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin