Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Ceea ce se întâmplă în regiune afectează direct securitatea regiunii euro-atlantice”

Secretarul general adjunct Mircea Geoană a subliniat importanța cartierului sudic al NATO la un eveniment găzduit de German Marshall Fund,  la Bruxelles. ”Ceea ce se întâmplă în regiune afectează direct securitatea regiunii euro-atlantice”, a subliniat el.

La eveniment, un grup independent de experți desemnați să sprijine reflecția NATO asupra vecinătății sale sudice și-a publicat raportul final și concluziile cheie. Raportul conține câteva recomandări pentru a modela abordarea NATO în zone precum: Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Sahel.

The report can be accessed here

Grupul de unsprezece experți, prezidat de profesorul Ana Santos Pinto, și-a prezentat concluziile Consiliului Atlanticului de Nord, încă din luna  martie, iar miniștrii de externe ai NATO au oferit feedback în timpul întâlnirii lor din aprilie.

Secretarul general Jens Stoltenberg a prezentat acum propunerile concrete Aliaților, cu scopul de a se conveni asupra unui set de măsuri,  pentru a consolida abordarea Alianței,  față de vecinătatea sa sudică, în timp util, pentru Summitul NATO de la Washington din iulie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share