Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Aurora boreală a fost văzută și din România

Un fenomen, de regulă specific zonelor nordice ale globului, Aurora Boreală a putut fi observată pe cer, vineri seara, în mai multe zone ale țării noastre. Nu este însă pentru prima oară când acest fenomen a putut fi observat pe cer, cel mai recent fiind observat în noiembrie 2023.

A  apărut  pe cerul României, în Gorj și în mai multe zone ale țării, inclusiv din  Valea Jiului.

”Aurora Boreala surprinsă pe bolta cerească a județului Gorj, după ce a fost vizibilă în urmă cu scurt timp atât din România, cât și din mai multe colțuri ale Europei.

Apariția așa ziselor ”Lumini ale Nordului”  sunt rezultatul vântului solar și a interacțiunii particulelor acestuia cu câmpul magnetic. Astfel, în această seară, din zonele de câmp mai ales, ferite de lumină artificială, spectacolul vizual a fost veritabil , a transmis pagina de meteorologie Severe Weather Alert – Gorj.

Pe Pământ, aurorele sunt create în principal de particulele emise inițial de Soare sub formă de vânt solar. Când acest flux de particule încărcate electric se apropie de planeta noastră, el interacționează cu câmpul magnetic, care acționează ca un scut gigantic. În timp ce protejează mediul Pământului de particulele vântului solar, poate prinde și o mică parte din acestea.

Particulele prinse în magnetosferă,  regiunea spațiului care înconjoară Pământul în care particulele încărcate sunt afectate de câmpul său magnetic, pot fi energizate și apoi urmează liniile câmpului magnetic până la polii magnetici. Acolo, ei interacționează cu atomii de oxigen și azot din straturile superioare ale atmosferei, creând luminile pâlpâitoare și colorate vizibile în regiunile polare de aici, pe Pământ. Aurorele pământești au nume diferite,  în funcție de polul la care apar. Aurora Borealis, sau aurorele boreale, este numele dat aurorelor din jurul Polului nord, iar Aurora Australis, sau aurora sudului, este numele dat aurorelor din jurul Polului sud.

Zilnic, pământul românesc se clatină precum piftia!..cutremure mici, dar dese! …consecințele erupțiilor solare?
Alte furtuni solare se îndreaptă spre Pământ. Care sunt efectele?
Vom vedea o creștere seismică în următoarele 30 de zile la nivel global, în special în Cercul de Foc și zonele de subducție.
Vom vedea o creștere a erupțiilor vulcanice. Urmărim Hawaii și Kamchatka, Rusia acum, dar și alți vulcani. Vom vedea, de asemenea, o creștere a fenomenelor meteorologice la nivel global. Furtuni cu fulgere intense, grindină mare, multe ploi abundente și inundații. …
Sunt așteptate aurore boreașe  la latitudini nordice și nu numai, NOAA prognozând condiții până la G4 (severe) pentru acest weekend. Vom observa, de asemenea, o creștere a apelurilor de urgență,  deoarece aceste fenomene vor afecta persoanele cu boli cronice, boli autoimune, probleme cardiace, persoanele cu migrene și boli mintale. Nu este sfârșitul lumii. S-ar putea să nu avem nici internet sau electricitate.
Deci… nu intrați în panică!!!!  Protejați-vă!
God, protect our world!

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share