Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Festivalul Babel FAST primește un răspuns istoric – A 12-a ediție se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului României

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște devine una din puținele instituții de cultură care desfășoară eveneminte sub Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului României. Managerul Mihai Constantin Ranin a reușit să ducă această manifestație artistică la cel mai înalt nivel de recunoaștere națională și internațională. Astăzi, 28 mai 2024, Festivalul Babel FAST primește un răspuns istoric. 

Festivalul Babel FAST primește un răspuns istoric

Onoarea unui acord din partea guvernului are loc în situații de excepție. Majoritatea evenimentelor care se desfășoară sub patronajul Primului-ministru sunt legate de ocazii istorice sau comemorative importante, precum Centenarul Încoronării de la Alba Iulia​ din 2018.

A 12-a ediție BABEL FAST 2024 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului României

Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra merită aprecierea târgoviștenilor pentru ce a reușit să readucă în vechea cetate valahă, să-i dea blazonul care i-a lipsit ani mulți, aceea de capitală a Țării Românești, de astă dată prin cultură și artă. O pecete pe care o recunosc țări de pe toate continentele.

Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului mai susține și alte evenimente precum cele din cibernetică, cele care pun numele României pe harta lumii. De asemenea, se organizează evenimente de promovare a tranziției industriei chimice către economia verde, subliniind angajamentul României pentru dezvoltare sustenabilă​ (Oficial Media)​.

Festivalul Babel FAST primește un răspuns istoric

Aceste inițiative reflectă eforturile guvernamentale de a sprijini progresul tehnologic și sustenabilitatea, atrăgând participarea activă a unor companii și experți de renume din diverse sectoare. Un festival longeviv precum BABEL FAST, aflat la a 12-a ediție, care cuprinde zeci de țări și sute de participanți, iată că astăzi primește acordul de patronaj al Guvernului României.

Un exemplu de acord guvernamental este și Digital Innovation Summit Bucharest, care include Forumul de Protejare a Infrastructurii Critice și Conferința Internațională privind Diplomația Cibernetică, evenimente ce reunesc experți din diverse domenii pentru a discuta și a dezvolta soluții inovatoare în domeniul tehnologic​ (ICI.ro)​.

Domnului Mihai-Constantin RANIN, Manager al Teatrului „Tony Bulandra” ,

Președintele al Festivalului Babel

”Stimate Domnule Președinte,

(….)Pe această cale, dorim să vă felicităm pentru inițiativa de a organiza un eveniment la nivel internațional, ca platformă de dialog multilateral care să promoveze rolul României în procesul de întărire și consolidare a parteneriatului socio-cultural, luând în considerare miza relevantă pentru țara noastră.

Avem convingerea că, prin oferirea Patronajului Guvernului României, Cancelaria Prim-Ministrului va contribui astfel, din perspectivă instituțională, la poziționarea țării noastre ca actor implicat și relevant la nivel regional, european și global(…)

Cu deosebită considerație,

Alexandru-Mihai Ghigiu

Sef al Cancelariei Prim-Ministrului

Program Babel, 10 iunie 2024: Deschiderea oficială și parada. Cehia, Lituania, Israel, Italia

Program Babel, 11 iunie 2024: Polonia, Ungaria, Italia. Filmele Babel premiate în Festivalul IPAAF

Festivalul Babel aduce anul acesta 30 de țări la Târgoviște. Peste 300 de artiști și invitați pe scena Teatrului Tony Bulandra

Program complet Festivalul Babel, 10-16 iunie 2024 – Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Distribuie acest articol Oficial Media
Share