Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tragedie aviatica – opt morti si doi raniti grav- Cel mai mare accident militar

3iar

Un elicopter militar s-a prăbuşit în jurul orei 11:00 în judeţul Sibiu. În elicopter se aflau 10 persoane. Opt persoane şi-au pierdut viaţa, una se afla la spitalul din Targu Mures, in stare grava dar stabil hemodinamic, iar cealalta urmeaza sa ajunga in cel mai scurt timp cu o ambulanta speciala. Se pare că aparatul ar fi luat foc în aer, a zburat in deriva, apoi s-a prabusit la marginea localitatii Malancrav.

Echipele de salvare au ajuns la locul accidentului şi au găsit doi supravieţuitori. Mircea Duşa a confirmat, într-o intervenţia telefonică pentru Digi 24, că opt persoane au decedat şi alte două sunt rănite. Ministrul a precizat că a dispus o echipă tehnică pentru a investiga cauzele producerii accidentului.

Elicopterul s-a prăbuşit într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni. Localnicii au declarat că aparatul de zbor s-a învârtit în aer, apoi a căzut.

Majoritatea ambulanțelor și a mașinilor de pompieri staționează la marginea Mălâncravului, deoarece nu pot înainta din cauza terenului accidentat. Ceața foarte deasă limitează vizilitatea la sub 100 de metri.

Aparatul, de tip Puma Socat, aparţine Ministerului Apărării. Aparatul de zbor provine de la baza aeriană Câmpia Turzii şi se îndrepta către baza militară Cincu, pentru a efectua exerciţii militare.

Una din cauzele producerii tragediei ar fi legată de unul din motoare, care a luat foc în aer. Nu este exclusă nici dezorientarea spaţială a pilotului, din pricina vremii. Evz.ro

10806934_725214844231461_107925368_n

În zona Poligonului Cincu are loc vineri un exerciţiu militar la care participă români şi americani. În perioada 11-25 noiembrie, militari din unităţi şi mari unităţi subordonate Statului Major al Forţelor Terestre şi din unităţi ale Brigăzii 173 Aeropurtată a SUA participă, la Câmpia Turzii şi Cincu, judeţul Braşov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigadă 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul’, transmite Mediafax.

La fata locului se fla atat Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cat si Ministrul Apararii, Mircea Dusa.

1 iar

 

(foto credit: Evz.ro)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share