Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Posibilitati la Luna Noua in Sagetator- 22 noiembrie 2014. Iesim din “dulap”

6ad9806af94f312c998db1e3cb4e36cd-672x372Luna Noua in Sagetator (14:32h, 22 noiembrie 2014) vine sa aduca o gura de aer proaspat, dupa aproape 7 saptamani in care am fost orientati spre ungherele cele mai ascunse ale fiintei noastre, cautand raspunsuri, intelegere si vindecare. Dupa ce am avut de-a face cu emotii intense, cu tendinta spre izolare si insingurare, acum simtim tot mai mult un elan interior de a iesi din “dulap” si a experimenta viata dincolo de limite, cu optimism, entuziasm, incredere si claritate.

Aceasta luna noua are loc la gradul 0, la cateva minute dupa ce Luna paseste in Sagetator, vorbind despre o energie a
inceputului in stare pura, un impuls de schimbare rapida a viziunii, filozofiei de viata si atitudinii, mai ales in zonele de viata care ne-au captat aproape intreaga atentie in ultimele saptamani. E un soi de renastere, precum pasarea Phoenix, dupa ce am trecut prin focul purificator al Scorpionului si am procesat suficiente emotii, ganduri, amintiri, experiente trecute si… dureri. Dureri asociate perceptiei de pierdere a ceva sau cuiva, dureri produse de convingerea ca anumite lucruri si relatii sunt vitale pentru noi si ca, odata desprinsi de acestea, nu vom sti cum sa continuam sa traim. Toata durerea a fost consecinta convingerilor noastre despre ceea ce ne implineste, ne completeaza, ne sprijina viata, dar si de teama de a ne arunca in necunoscut, deci de rezistenta la schimbare.

In ultimele saptamani, multi oameni s-au confruntat cu “pierderi” chemate, create de sufletele lor, tocmai pentru a-si aminti de puterea personala, dincolo de orice atasament, dincolo de orice le este exterior, intelegand, unii cel putin, ca nimic nu e de fapt in exterior si ca ei sunt reflectati in tot ce vad afara.

Unii oameni au perceput experientele recente ca fiind dure, dar de fapt a fost ca un curs intensiv, de “invatare”, de reamintire a cine sunt, cu ajutorul oglinzilor fidele intalnite. Fragmente din fiinta noastra au avut nevoie sa fie vazute, acceptate si integrate, mai ales acelea pe care cu greu le-am recunoscut ca fiind parte din noi. De aceea, nu putem vorbi despre evenimente ca fiind bune sau rele, utile sau inutile, gresite sau corecte. Tot ceea ce am chemat la noi este ceea ce am avut nevoie, mai bine zis, ceea ce am ALES. Da, e greu de crezut ca alegem uneori dureri in corp sau alegem sa plece din viata noastra cineva de care eram foarte atasati, sau sa pierdem bani si alte bunuri. De asemenea, e greu uneori sa intelegem ca am creat o experienta complet noua, de exemplu o relatie cu cineva atat de diferit de noi incat ne cutremura intregul sistem de convingeri. Totusi, la un anumit nivel, cream aceste experiente, e adevarat, nefiind mereu constienti si neintelegand cu mintea, cum o facem. Cu toate astea, alegem ce experimentam si da, uneori alegem suferinta, cand aceasta este calea familiara de transformare, chiar daca exista si altele.

Posibilitatea creata, chiar si asa, este insa aceea de a ne recunoaste puterea de sta pe propriile picioare, in propria constiinta, intelegand ca nu pierdem nimic in realitate si ca nimic nu moare cu adevarat, ci totul e in continua transformare si trecere de la un stadiu la altul, de la un anotimp la altul. Sufletul nu moare, nici macar materia nu moare. Totul este viata si in viata, mereu.
Iar energia Scorpionului, prin tranzitul lui Saturn care a inceput in urma cu mai bine de doi ani si jumatate, acum apropiindu-se de tusa finala, si a altor tranzite in ultimele saptamani, ne-a ajutat sa integram principiul acesta al transformarii, regenerarii, al mortii ca renastere si nu ca sfarsit. De asemenea, ne-a ajutat sa intelegem care sunt acele fiinte, lucruri si idei de care ne-am atasat atat de mult, incat ne-am lipsit de libertate si ne-am vandut propria putere lor. Ne-a sprijinit sa aflam asta, lipsindu-ne exact de obiectul atasamentului, fortandu-ne cumva sa reintram in noi, sa ne exploram in profunzime, sa ne eliberam de emotii toxice si credinte care ne-au blocat creand un soi de mlastina in care ne zbateam.

Nu intamplator Luna Noua se afla acum in casa a VIII_a, casa asociata Scorpionului, parca pentru a ne face constienti o data in plus, legat de toate acele lucruri de care inca ne atasam si soptindu-ne ca exista si o alta cale noua disponibila, pe care putem pasi, doar daca ne debarasam de ceea ce ne lipseste de putere. Acum, dupa tot procesul asta si dupa ce multi au avut senzatia ca se afla in canal pur si simplu si ca nu mai vad nicio licarire de lumina, avem sansa sa iesim si sa vedem Soarele din nou. Iesim afara, cu alta viziune. Iesim din casa mintii, si punem corpul la treaba sa ne sustina miscarea si actiunile dictate de suflet. Acum suntem gata sa ne miscam, sa revenim la viata, sa facem, nu doar sa gandim si sa simtim. Acum e momentul acela de iesire din laborator si aplicare a rezultatului experimentului facut. Iar experienta practica va fi dupa nivelul de intelegere si trasformare al fiecaruia, dupa cat de constient este in alegerile pe care le face. Cert este ca ne revine foamea de viata, de a trai pur si simplu, de a ne distra si a fi cu oamenii, de a impartasi bucuria de a fi, de a ne spune povestea si a crea alte povesti noi.

Sagetatorul este semnul expansiunii, al viziunii, dorintelor, cunoasterii si explorarii. Luna Noua in Sagetator poate fi un reset complet dat convingerilor si viziunii noastre de viata. Poate fi inceputul unor noi abordari, mai ales in ce priveste reusursele interioare, proiectele in care ne investim energia, relatiile pe care le hranim si in care alegem sa credem pe termen lung.

Stapanul Sagetatorului, Jupiter, cel care iubeste sa spuna o poveste despre orice, aflandu-se in Leu in casa a V-a, de data aceasta povesteste despre iubiri, nu atat trecute, cat prezente si viitoare, despre pasiune impartasita, despre bucuria de a fi si a trai aventura vietii cu un aer de inocenta si curiozitate despre ce e posibil, ce poate fi nou si descoperit acum. Vorbeste despre creativitate, despre explorarea dincolo de limite, despre copii, proiecte noi, povesti noi de viata.

Fericiti cei care vor avea curajul sa se intinda dincolo de familiar si sa exploreze taramuri noi, renuntand la principii rigide si admitand ca oricand isi pot schimba perspectiva, caci acestia vor primi mai mult decat au cerut.

Pe de alta parte, Soarele si Luna sunt flancate de Saturn pe de o parte si de Venus pe de alta parte. E ca si cum am fi mereu pe muchie de cutit, ca si cand suntem pusi mereu in situatia de a alege din iubire sau din frica. Pe de o parte, Saturn limiteaza, constrange, ingheata, incremeneste. Ne cere sa stabilim niste limite. Pe de alta parte, Venus ne indeamna la alegeri din iubire, de dragul inimii. Si de dragul placerii. Prin urmare, intrebarea care ne va ajuta in urmatoarea perioada, este: Aleg asta din iubire sau din frica?

La toate acestea se adauga careul cu Neptun, semn ca ne putem iluziona sau putem persista foarte usor in iluzii si ca tindem sa fugim din realitatea prezenta, creandu-ne povesti in care sa locuim o vreme in mintea noastra. Si totusi, acest aspect ne poate ajuta sa intelegem ca nu exista garantii in viata si ca nu avem decat sa alegem, moment de moment, cat mai constienti de ceea ce dorim sa cream in viata noastra ca experienta.

Una peste alta, aceste zile contin un potential special de schimbare, in primul rand a viziunii. Povestile trecute nu mai au nevoie de noi, in sensul de a ne cufunda in ele si in regretele aferente, ci acum le putem privi doar pentru a vedea ce ne dorim nou. Ce putem sa dezvoltam, sa crestem si sa expansionam, dar si ce lasam in urma. Incepem sa vedem mai clar care este drumul potrivit pentru noi si primim multe raspunsuri la intrebarile din ultima perioada. Si e timpul sa cerem, sa intrebam, sa exploram posibilitati. Sa mergem sa ne luam ce vrem, dar mai intai sa recunoastem ce vrem cu adevarat.

Ascendentul Lunii noi se afla in Berbec si, chiar daca tema centrala ramane cea a relatiilor, e timpul sa intelegem ca relatia cea mai importanta este cu noi insine si ca, inainte sa dezvoltam relatii armonioase cu altii, e important sa stim cine suntem, ce vrem, incotro vrem sa ne indreptam. Ascendentul in Berbec vorbeste si despre initiativa, nou inceput, curajul de a alege dupa cum simtim.
Ne aflam, asadar, in fata unui nou drum, de noi depinde daca pasim pe el si cum o facem, de preferat fiind sa respectam adevarul interior si sa urmam calea inimii si a bucuriei.
Luna Noua fericita, tuturor!

Nicoleta Svârlefus

Distribuie acest articol Oficial Media
Share