La acest început de an școlar, în judeţul Dâmbovița, şcolile sunt pregătite, în bună parte, pentru începerea activității, prioritare fiind obținerea autorizațiilor de funcționare, igienizările, reabilitările, asigurarea personalului didactic calificat. Din datele pe care le avem până la această oră, au fost alocate sume consistente pentru igienizări şi reparaţii curente, dar şi pentru reabilitări, potrivit unui comunicat de presă din partea Inspectorului Școlar General Adjunct, Istrate Gabriela.
Câteva exemple în acest sens ne rețin atenția în mod deosebit: Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Arte ”Bălașa Doamna”, Școlile Gimnaziale ”Vasile Cârlova”, ”Al. Brătescu-Voinești” și ”Matei Basarab” din Târgoviște, Colegiul Național ”I. L. Caragiale” din Moreni, Liceul Tehnologic Cojasca, Școlile Gimnaziale ”Mihai Viteazul” și ”Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa, Școala Gimnazială ”Ion Mareș” din Vulcana-Băi, Grădinițele cu Program Prelungit nr. 2 din Titu și din Braniștea. În majoritatea cazurilor, lucrările sunt finalizate, iar autorizaţiile sanitare de funcţionare sunt obţinute în proporţie de 97,5% de către unităţile de învăţământ dâmbovițene. Cele 13 școli rămase neautorizate fac demersuri şi sunt în curs de a obţine aceste documente.
Pentru asigurarea încadrării cu personal didactic calificat, pe posturile/catedrele declarate vacante, Inspectoratul Școlar a organizat şedinţe publice la nivel judeţean. Monitorizarea încadrării cu personal didactic s-a realizat în conformitate cu Metodologia-cadru, avându-se în vedere în permanenţă situaţia posturilor ocupate din unităţile şcolare și posibilitatea vacantării /reducerii altor posturi. În acest proces de coordonare a managementului resurselor umane s-a urmărit îmbunătățirea calității personalului didactic, al corelării necesarului de profesori cu potențialul existent. Drept urmare, în anul școlar 2017-2018, în învățământul dâmbovițean va asigura activitatea instructiv-educativă la clasă un procent relativ mic de suplinitori, aprox. 12.23%, din care 0,4% fără studii în specialitatea postului.
Un alt aspect important privește securitatea unităţilor de învăţământ. La acest moment, paza și securitatea elevilor din școlile dâmbovițene este într-un proces de modernizare și continuă îmbunătăţire. Unele școli au instalate sisteme de supraveghere video, altele au pază proprie sau au întocmit protocoale de colaborare cu poliţia, astfel încât procesul didactic să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă. În mediul rural se continuă aprovizionarea cu combustibilul necesar încălzirii pe perioada iernii, îndeosebi în acele şcoli care folosesc lemn, dar, din experienţa anilor precedenţi, avem certitudinea că în septembrie-octombrie această problemă va fi rezolvată în totalitate.
Pornind de la aceste premise, sperăm să avem un an şcolar bogat în realizări, prin care învățământul dâmbovițean să înregistreze rezultate pe măsura așteptărilor.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Tânăr măturător din Craiova ajuns milionar în euro
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”