07/08/2020

Regele Cioabă, ridicat de poliţişti într-un dosar de EVAZIUNE- 5 milioane de euro

Regele Cioabă. Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a fost ridicat de poliţişti, în această dimineaţă, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de 5 milioane de euro. În momentul în care a fost ridicat de mascaţi, acesta a declarat că este nevinovat şi a aruncat toată vina asupra soţiei. 

Regele Dorin Cioabă a declarat că perchezițiile care au loc în acest dosar au vizat o firmă cu care soția sa, Sighișoara, a lucrat în trecut, informează Mediafax. Sighișoara Cioabă va fi dusă la audieri.

„E vorba de o firmă cu care a lucrat soţia mea la Strehaia, am luat nişte marfă de la ei, îi verifică pe ăia şi au venit la noi. Eu nu am treabă, numai soţia. Soţia este învinuită că a colaborat cu aceşti oameni. Eu acum mă duc în calitatea mea de avocat, jurist să o apăr pe soţia mea. Nu am niciun fel de probleme”, a spus Dorin Cioabă, conform sursei citate.

Cioabă a fost dus, împreună cu mai mulţi suspecţi, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, în urma unor pecheziţii de amploare, la 28 de adrese din opt județe și din Capitală.

Ancheta vizează 32 de persoane care ar fi comis infracţiuni economice, în perioada 2009-2014. Dorin Cioabă şi ceilalţi suspecţi sunt acuzaţi că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Regele Cioabă- Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

În momentul în care a fost ridicat de mascaţi, regele Cioabă a declarat că este nevinovat şi a aruncat toată vina asupra soţiei.

surse: realitatea.net, mediafax.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share