CAISELE ȘI SÂMBURII DE CAISE
Procesul de îmbătrânire a organismului este un fenomen firesc, pe care nu toată lumea are privilegiul să-l trăiască. Însă boala care observăm că însoțește deseori bătrânețea, nu mai este firească. A îmbătrâni nu este sinonim cu a te îmbolnăvi. Mai mult decât atât, organismul poate fi tânăr și sănătos și la vârste înaintate.
Există undeva în lumea asta mare, tocmai la granița dintre India și Pakistan, pe Valea râului Hunza, un trib, despre care antropologii și etnologii susțin că ar fi urmașii soldaților lui Alexandru cel Mare – rege al Macedoniei. Cercetările istorice și fonetice ale limbii vorbite de ei, au arătat faptul că aceasta este un amestec lingvistic dintre vechea limbă macedoniană și limbile vorbite în Antichitate în imperiul Persan și epoca Elenistică. Acești oameni din Valea Hunza, sunt cei mai longevivi din lume, arată mereu tineri, sunt energici și rezistenți, iar durata lor de viaţă ajunge până la 140 -145 de ani. Ei nu fac cancere. Niciodată! Nu fac boli cardiovasculare, nu au colesterol, nu fac tensiune, nu fac nici tumori, nici diabet, nici boli de ficat, nici de rinichi, nici de plămâni, nici de stomac, nu sunt obezi, nu au alergii, hemoroizi, astm, nu au probleme cu colonul, etc. Ei nu se îmbolnăvesc. Excepții există, însă extrem de rar. Ei nu au spitale și nici farmacii. Iar femeile și bărbații pot concepe copii, în mod obișnuit, la vârsta de 70-80 de ani.
Dar să vedem ce legătură au toate acestea, cu caisele. Ei bine, acești oameni din tribul Hunza, mănâncă caise! Cantități imense de caise. Baza alimentației lor sunt caisele. Un om este considerat bogat pe Valea Hunzei, după câți caiși deține. În timpul verii, caisele sunt mâncate proaspete, iar pentru iarnă, ei le deshidratatează, punându-le la uscat pe suport de lemn – după ce au fost tăiate în prealabil în jumătăți, și urcate apoi pe acoperișul caselor, la soare. Miezul sâmburilor de caise este uscat tot la soare și apoi depozitat cu mare grijă, pentru tot anul. Din sâmburii de caise ei fac și ulei presat la rece, prin mijloace rudimentare, pe care ulterior îl beau ca atare sau îl adaugă în mâncare.
CAISELE uscate sunt bogate în polifenoli care întăresc imunitatea organismului, îmbunătățesc activitatea musculară și întineresc pielea. Ele au un conțin mult mai ridicat de fibre, de vitamine ( Vitamina A, vitamina C, vitamina PP, vitamina K si complexul de vitamine B), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, iod, cobalt, siliciu, zinc), și elemente rare dar cu o importanță vitală pentru sănătate ( molibden, argint, titan, nichel) , decât caisele proaspete. Această combinație pe care caisele o conțin, este atât de puternică, încăt poate elimina din organism chiar și metalele grele.
Trebuie doar să fim atenți când cumpărăm caise uscate din comerț, ca ele sa fie deshidratate și nu confiate. Fructele confiate au o concentraţie foarte mare de zahăr, deoarece se fierb în sirop de zahăr înainte de a fi ușor uscate. Dintre caisele deshidratate pe care le găsim comercializate, cele închise la culoare sunt cele bune, deoarece ele nu conțin sulfiți – pe care unii producători ii adaugă ca să mențină culoarea deschisă a caisei.
SÂMBURII DE CAISE conțin vitamina B17 – o substanță amară, cunoscută și sub numele de amigdalină, folosită pentru distrugerea celulelor canceroase. Astfel că putem numi tratamentul cu vitamina B17, un fel de „chimioterapie” naturală. Caracteristica duală a vitaminei B17 constă în faptul că țesutul sănătos o poate folosi ca nutrient, în același timp în care celula canceroasă, o asimilează ca otravă.
Universitatea Goethe Frankfurt a testat eficacitatea amigdalinei într-un studiu pilot și a confirmat eficacitatea sa împotriva celulelor canceroase. Întrebarea care se ridică este de ce o substanță care nu are efecte secundare și care distruge celulele canceroase existente, nu este utilizată în mod oficial la pacienții cu cancer? Răspunsul este simplu: amigdalina suferă soarta tristă a substanțelor care nu pot fi brevetate din cauza apariției și existenței lor sub formă naturală. Din motive evidente, nici o companie farmaceutică nu este dispusă să investească bani în cercetare pentru un produs naturist. Astfel că rămâne la alegerea fiecărui pacient, ce terapie folosește.
Putem rezuma în câteva cuvinte, beneficiile acestor fructe minunate și a sâmburilor lor: asigură sănătatea sistemului nervos, protejează memoria, sunt remedii excelente pentru bolile sistemului digestiv, mențin sănătatea vaselor de sânge și a tonusului muscular, tratează constipația, curăță colonul, protejeaza sistemul cardiac de ateroscleroză, de infarctul miocardic, de atacul vascular cerebral, îmbunătățesc sănătatea oaselor, scad colesterolul, reglează tensiunea arterială, reduc inflamațiile – fiind remedii excelente și pentru artrită și gută, vindecă afecțiuni ale pielii, tratează anemia, litiaza biliară, reglează nivelul fluidelor în organism, ține organismul departe de cancer, întinerindu-l și oprind degradarea celulară și îmbătrânirea prematură.
PRECAUȚII – Specialiștii recomandă ca adulții să nu mănânce mai mult de 10 sâmburi de caise pe zi ( maxim 16 bucăți în cazul celor bolnavi de cancer), deoarece sâmburii conțin și acid cianhidric, care în cantități mari, poate dăuna organismului. Copiilor sub 5 ani se recomandă maxim 2 sâmburi de caise într-o zi.

EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara