Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Daniel Munteanu este maestru în arte marțiale și unul dintre cei mai performanți din România

Unul dintre cei mai mari sportivi ai țării, fără a folosi cuvinte mari, este Daniel Munteanu. Unii se vor întreba dacă e fotbalist… că la tenis îi știu pe Năstase și Țiriac. Nu. Lăsând deoparte gluma, profesorul Daniel Munteanu este maestru în arte marțiale și unul dintre cei mai performanți din România.

Daniel Munteanu este maestru în arte marțiale - Oficial Media

Am stat de vorbă cu târgovișteanul -profesor, luptător de elită și un iubitor și sensibil în viața de zi cu zi- la finalul unei reprezentații din cadrul Complexului Turistic de Natație Târgoviște.

Oficial Media: Câți ani de KARATE ați adunat în activitate, ce stiluri, și dacă de la asta ați pornit sau ați mai trecut și prin alte ramificații de Arte Marțiale?

Daniel Munteanu: Practic Karate de 30 de ani,8 ani in stilul SHOTOKAN și 22 ani in stilul SHITO RYU. Acum practic doar SHITO RYU. Am început KARATE înainte de Revoluție. Am studiat și alte stiluri de KARATE. Mai practic și KOBUDO OKINAWA, BUJINKAN BUDO TAI JUTSU, TAKEDA RYU AIKI JUTSU si TAKEDA RYU IAIDO. Sunt centura neagră, 6 Dan Karate Do Shito Ryu, 2 Dan Karate Do Shotokan, 2 Dan Bujinkan Budo Tai Jutsu și 1 Dan Kobudo Okinawa Kenshin Ryu.

Daniel Munteanu este maestru în arte marțiale

O.M. Ca sportiv, câteva rezultate notabile și care vă aduc aminte cu plăcere?

D.M. Sunt Campion Național în anii 1998, 1999, 2000, 2001, 2005, 2006, Campion Mondial în anii 2000 (individual), 2001 (individual), 2005 (echipa) și dețin titlul de Maestru al Sportului. Sunt nominalizat între cei mai buni sportivi ai Județului de către DJST Dâmbovița în anii 2000, 2001, 2005, 2006.

O.M. Participări internaționale ca sportiv și locurile competițiilor?

D.M. În anul 1992 am participat la  Competiția România-Grecia, București unde am obținut locul 2, în 1995 la Campionatul European de Karate Goju Ryu, Belgia, Leopoldsburg, locul 2 Kumite pe echipe, în 1996 la Campionatul European Intercluburi, Brașov; tot în 1996 am obținut Trofeul Internațional al Campionilor, Italia, Grado. În 1997, am obținul locul 2 la Cupa Internationala “Crisul”, Oradea, în același an Cupa Mondială de Karate Seishinkai, Ungaria, Budapesta. În anul 2000 am câștigat Campionatul Mondial de Karate, Oradea. În 2001, LOC 1, LOC 2, LOC 2, LOC 3, LOC 3 la Cupa Mondială de Karate, Oradea și în 2005 am câștigat Cupa Mondiala de Karate Shukokai, Franta, Charte.

O.M. Ca maestru, care sunt rezultatele cu care vă mândriți si elevii care au adus onoare școlii Munteanu SPORT CLUB?

D.M. Sunt rezultate bune și la celelalte cluburi din care am făcut parte: CS Yoi Shotokan Târgoviște; CS Saro Târgoviște; Wisconsin Sport Club Târgoviște si CS Târgoviște. Avem multiple rezultate la Campionatele Naționale de Karate Shito Ryu, la Campionatele Naționale de Karate interstiluri, multiple rezultate la competițiile internaționale. Campionatul International de Karate Shito Ryu Hayashi Ha,  Locul 1 Kumite Echipe Hura-Tudor Ana-Maria, Visan Irina-Maria, împreună cu 2 sportive de la CS Târgoviște, antr. prof. Ion Munteanu, Locul 2,  Kumite Stan Mihai-Alexandru. La Campionatul Mondial de Karate Goju Ryu WGKF am obținut Locul 2 Kumite Hura-Tudor Ana-Maria, la Campionatul European de Karate Shito Ryu ESHRKF am obținut Locul 2  Kata Manea Gabriel-Mircea ; Locul 3 Kumite -Roșu Marius Sebastian și  Locul 3 – Kata Echipe Stan Mihai-Alexandru, împreună cu 2 sportivi de la CS Târgoviște, antrenor prof. Ion Munteanu.

Dețin titlul de Antrenor Emerit al Sportului și sunt Antrenor Maestru (fosta categoria I-a).

O.M. Câteva cuvinte despre omul Daniel Munteanu.

D.M. Sunt inginer de profesie, fost cadru didactic – Informatică, Instructor de Dansuri Sociale (latino, societate, grup, populare, Președintele Asociației Județene de Karate Modern Dâmbovița, Președintele Asociației “Munteanu SPORT CLUB. 

Director Tehnic al Comisiei Naționale de Karate Shito Ryu din cadrul FR Karate, Vicepreședinte si Secretar al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FR Karate, Membru in Comitetul Director al Federației Române de Karate, Arbitru balcanic și Arbitru European ESHRKF și colaborez si cu alte federații internaționale.

 

O.M. Ce scopuri sportive si care ar fi trendul către care veți merge în perioada imediat următoare?

D.M. Consolidarea relatiilor între cluburile sportive din cadrul AJKM Dâmbovița, CN de Karate Shito Ryu dar și FR Karate. Ne dorim promovarea sportului KARATE și a stilului SHITO RYU în mediul școlar și liceal, a conceptului KARATE EDUCAȚIONAL, SPORTIV si TRADIȚIONAL. Participarea la competiția “CUPA BUZĂULUI”, din data de 05 mai 2018, care reprezintă criteriu de selecție pentru includerea sportivilor în loturile naționale, care vor participa la Campionatul European de Karate Shotokan ESKU 2018 și Campionatul European de Karate Goju Ryu EGKF 2018 și participarea la Cupa României de Karate Shito Ryu din 19 Mai 2018, Dragomirești, care reprezintă criteriul de selecţie pentru Campionatul European de Karate Shito Ryu din Lanciano (Chieti), Italia, perioada 16-17 Iunie 2018.

O.M. Un cuvânt despre popularizarea acestor arte “de a trai”, manifestarea lor în aer liber, pentru o cât mai bună înțelegere și determinarea tinerilor spre mișcare și sănătate!!!!

D.M. KARATE-ul începe prin muncă și perseverență și se termină prin modestie si respect!” (Gichin Funakoshi). Nimeni nu s-a născut învățat! De la oricine putem învăța ceva, indiferent de vârstă! Ceea ce nu reușim azi vom reuși mâine sau data viitoare!

O.M. Care ar fi motto-ul preferat?

D.M. Sa fi pregătit în orice clipă pentru orice!!!

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">