Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Corneliu Ștefan, Constantin Ana și Ionuț Bănică: nemulțumiri și soluții în plină criză de Coronavirus

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa și Ionuț Bănică, edilul comunei  Corbii Mari, au vorbit astăzi în conferința de presă online, despre situația gravă și lipsită de soluții din partea autorităților, în care se regăsesc  spitalele din județ, dar și a lipsei de comunicare și implicare din partea conducerii Prefecturii, în plină pandemie de Coronavirus.

O astfel de criză din sistemul de sănătate românesc, arată încă o dată, ceea ce știam deja cu toții – omul, cetățeanul, se află pe ultimul loc în prioritățile celor care ne conduc. Deși se alocă bani, deși există fonduri și proiecte care se implementează, sistemul medical românesc  ”este sublim, dar lipsește cu desăvârșire”.  Nu suntem pregătiți pentru dezastre, calamități, sau orice alte situații de criză, pentru că realitatea din teren este una  care mai degrabă ne ”ucide”, decât să ne aducă la viață, iar colaborarea dintre autorități și dintre oameni, este una care ne lasă ”în bătaia gloanțelor”.

Tot astăzi, și-a dat demisia și ministrul Sănătății, Victor Costache, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Liderii PSD au încercat să găsească soluții, fie cu spații de carantină, dar și prin măsurile dispuse de Centrele Locale pentru Situații de Urgență, în localitățile pe care le conduc.

Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița:

”Nu este permis că ministrul sănătății să-și dea demisia în acest moment, este un gest de iresponsabilitate și asta arată lipsa de capacitate de a guverna țara a celor din PNL. Îi felicit pe primarii PSD, dar și pe consilerii locali și județeni, pentru modul de implicare în localități. Fac în continuare un apel de responsabilitate, de determinare și solidaritate, pentru toți colegii, să lăsăm politica la o parte. Vom încerca să găsim soluții pentru spațiile de carantină, dar și pentru spitalele din județ. Facem apel și către persoanele private care pot ajuta sănătatea dâmbovițenilor. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Dâmbovița, funcționează pe un grup de Whatsapp și nu s-a mai întâlnit de 10 zile. Liderii PNL sunt ocupați de răfuieli politice, în loc să iasă public și să comunice ce măsuri s-au luat. Trebuie să ne unim forțele și să fim alături de cetățeni.”

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a hotârât, în contextul limitării și combaterii epidemiei cu noul coronavirus, ca Hotelul Ceres din Pucioasa, să devină centru de carantinare, o situație pe care nu o putem accepta.

Domnule prefect, vrem să conștientizați faptul că această locație este situată în centrul orașului Pucioasa, fără a fi delimitată de zona aglomerată a orașului prin garduri sau alte zone de protecție. Ținând cont de comportamentul de multe ori iresponsabil, dovedit deja, al celor ce sunt carantinați în astfel de situații, considerăm că veți expune nepermis de mult întregul oraș. Primăria Orașului Pucioasa a creat un spațiu de carantină, cu 12 paturi și a identificat și alte 3 locații pe raza orașului, în zone sigure izolate, care se pot folosi în orice moment. Mai presus de argumentele tehnice sau materiale, pentru noi primează siguranța cetățenilor. Nu este normal ca orașul nostru să compenseze lipsa de implicare a celorlalte UAT-uri, și vă rugăm să-i conștientizați și pe ceilalți primari din județ despre responsabilitățile pe care le au față de locuitorii lor. Vă rugăm să identificați spații de carantină noi, aflate în zone mai puțin expuse, pentru binele locuitorilor din acele localități” a spus edilul în comunicarea pe care a avut-o până în prezent cu prefectul județului Dâmbovița.

Primarul a mai spus că și Spitalul Orășenesc Pucioasa este total depășit de situație –”e o debandadă totală în tot sistemul, lucrurile sunt foarte complicate”– și nu are nici dotări, nici personal medical pentru lupta împotriva Covid 19.  Acesta a cerut ajutor de la Consiliul Județean Dâmbovița, dar i s-a dat de înțeles că fiecare se descurcă cum poate. În acest sens, Constantin Ana a precizat că deja caută sponsori privați pentru a dota Spitalul cu aparatura necesară, măcar cu un aparat de testare pentru Coronavirus. Legat de angajații din structura Primăriei, dar și ai Centrului Cultural, Bibliotecă, sau Centrul de Informare din Pucioasa, primarul a mai spus că a inițiat o petiție către Guvern, în speță Ministerul Muncii, pentru a se găsi o soluție de șomaj tehnic și pentru funcționarii publici, care în această  perioadă nu mai au de lucru, dar trebuie să fie plătiți în continuare, iar bugetul local nu mai poate suporta costurile – ”sunt angajați plătiți degeaba”, spune Constantin Ana.

Ștefan Bănică, primarul comunei Corbii Mari:

În acestă perioadă Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Corbii Mari, a luat mai multe măsuri, printre care:

Recomandarea persoanelor cu vârsta de până la 65 de ani să se limiteze la deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, preucm și bunuri necesare desfășurării activității profesionale în intervalele orare: 07:00-11:00 și 15:00-19:00;

Recomandarea tuturor persoanelor dn couna Corbii Mari să desemneze un singur membru al familiei să meargă la cumpăraături, o singură dată pe zi, cu respectarea interdicțiilor și a recomandaărilor menționate la punctele 4,5, 6 din hotărâre.

Cu sprijinul personalului angajat al Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Corbii Mari, se vor distribui către persoanele prevăzute la lit. a): alimente, produse igienico-sanitare, medicamnete, sau orice alte bunuri necesare acestora, în funcție de solicitări.

Agenții economici au obligația să comercializeze produsele la ghișeu, fără a se mai permite accesul consumatorilor în incinta magazinului. Se vor lua măsuri de protecție, personalul va purta măști și mănuși de protecție. Se recomandă agenților economici producători/distribuitori/comercianți de pâine, ca în magazine să se comercializeze doar pâine ambalată.

Începând cu data de 26.03.2020, programul de funcționare al agenților economici aflați pe raza UAT Corbii Mari, cu excepția Cabinetelor Medicale, Veterinare, Farmaciilor și Stațiilor peco, va fi următorul:

07:00 – 13.00 – deschis

13:00 -15.00 – pauză

15:00 – 19:00 – deschis

În pauza de la 13.00 – 15.00 este obligatorie luarea măsurilor de dezinfecție. (Documentul integral poate fi consultat și pe site-ul Primăriei Corbii Mari.)

Citește și:

Deputat Corneliu Ștefan: “Singurele arme pe care le avem la îndemână în lupta cu COVID-19 sunt respectul, solidaritatea și grija față de cei de lângă noi.”

Deputatul Corneliu Ștefan: “Mi se pare anormal ca prefectul să nu ne informeze”

Vlad Oprea: Avem nevoie de fonduri pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe din Titu

Deputat Carmen Holban: Am donat sânge pentru a salva vieți

PSD propune SUSPENDAREA până la sfârșitul anului a plății ratelor la împrumuturi

Distribuie acest articol Oficial Media
Share