Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are activități blocate pe perioada stării de urgență

În contextul crizei majore determinate de pandemia de Covid-19, Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), respectând măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor astfel:
• Râurile sunt supravegheate permanent în secțiunile stațiilor hidrometrice de către muncitorii hidrometri, asigurându-se astfel veghea hidrologică (constatarea apariției unor fenomene periculoase pe cursurile de apă).
• Lucrările de întreținere și mentenanță a infrastructurii de apărare (diguri, baraje) continuă conform programării din Planul de Gospodărire a Apelor pe 2020, fiind asigurate de personalul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin.
• Laboratorul de calitate a apelor ABA Banat, monitorizează în continuare calitatea apei din râurile și lacurile aflate în spatiul hidrografic Banat, precum și a apelor subterane. În această perioadă, echipe de specialiști ai ABA Banat merg pe teren pentru a preleva probe de apă.
• Serviciul Avize-Autorizații asigură desfășurarea activității la birou prin minim de personal, prin preluarea documentațiilor necesare avizării / autorizării prin mijloace electronice (email: dispecer@dab.rowater.ro, avize_autorizatii@yahoo.com).
Menționăm că avizele/autorizațiile de gospodărire a apelor care expiră în această perioadă își prelungesc valabilitatea. Decretul Președintelui României nr. 195/16 Martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României precizează că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență își vor păstra valabilitatea.
• Inspectorii Apelor ABA Banat rezolvă doar sesizările ce necesită verificări la fața locului și situațiile de urgență ce pot apărea (poluări accidentale pe ape, accidente la construcții hidrotehnice).
• Stadiul lucrărilor de investiții derulate de ABA Banat în această perioadă este verificat de angajații Serviciului de Promovare Investiții-Urmărire Investiții.
”Suntem aici pentru dumneavoastră, ca să garantăm servicii pentru o apă curată, atât de necesară nouă tuturor, și în cantitate suficientă astfel încât să fie asigurat, fără restricții, accesul la apă a populației. Vă încredințăm că, și în aceste momente dificile, toți colegii continuă să-și facă serios treaba, cu aceiași implicare, pentru a veni în sprijinul cerințelor de gospodărire a apelor pe care dumneavoastă ni le înaintați”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share