Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Organizația PRO România Dâmbovița a constatat că doi candidați la funcția de consilier local din partea PRO România au declarat că își retrag candidatura, fiind amenințați

PRO România Dâmbovița solicită Biroului Electoral Județean Dâmbovița  și Birourilor Electorale de Circumscripție să asigure legalitatea procesului electoral din județul Dâmbovița.

Reprezentanții PRO România din circumscripții ne-au sesizat că unii președinți și vicepreședinți ai Birourilor Electorale de Circumscripție, direct sau prin intermediul persoanelor care asigură suport tehnic, angajați ai primăriilor respective, au pus la dispoziția primarilor în funcție listele de semnături ale partidului PRO România. Urmare a acestor demersuri, primarii au acționat spre intimidarea cetățenilor care au semnat pentru PRO România, exercitând presiuni asupra acestora, amenințându-i cu amenzi sau alte tipuri de sancțiuni.

Această practică este nu doar inacceptabilă și descalificantă, ci reprezintă o gravă încălcare a legii, care poate fi sancționată penal. PRO România nu va ezita să înainteze plângere penală pentru abuz în serviciu oricărei persoane implicate în aceste acțiuni profund imorale și ilegale.

Atragem atenția că, în conformitate cu dispozițiile legale, în realizarea atribuțiilor electorale, membrii birourilor exercită o funcție ce implică autoritatea de stat, iar exercitarea corectă si imparțială a acestei funcții este obligatorie.

Organizația PRO România Dâmbovița a constatat că, în ultimele zile, doi candidați la funcția de consilier local din partea PRO România au declarat că își retrag candidatura, fiind amenințați cu represalii de către actuala administrație P.N.L. a orașului Răcari, la presiunea secretarei primăriei Răcari, doamna Ene Octaviana, personal tehnic în Biroul Electoral de Circumscripție nr. 6 Răcari.

Reamintim primarului în funcție, Marius Caravețeanu, că nu se află în poziția de stăpân al acestui oraș, ci este doar un administrator al treburilor publice. Doar pentru că a fost incapabil, timp de cinci mandate, să rezolve problemele administrației publice, nu înseamnă că are și dreptul de a recurge la atacuri de nivel suburban. Atragem atenția că aceste acțiuni sunt de natură penală.

Solicităm Biroului Electoral de Circumscripție să ia act că doamna Ene Octaviana a pus ilegal la dispoziția primarului listele de semnături  de susținere a partidului PRO România și a acționat direct asupra unora dintre candidați/ semnatari. Solicităm, de asemenea, să dispună înlocuirea doamnei Ene Octaviana din rândul personalului tehnic auxiliar.

Organizația Pro România Dâmbovița va depune plângere penală împotriva doamnei Ene Octaviana pentru abuz în serviciu.

 

Biroul de presă al PRO România Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share