co(art) Supporting Artists Program: prima inițiativă Banat IT care unește comunitatea artistică, segmentul de învățământ special pentru copiii cu deficiențe și Intel pentru a da o față nouă Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timișoara.
Misiunea co(art) este de a conecta artiștii locali cu experți în domeniul programării cu scopul de a realiza lucrări de artă prin inovație tehnologică. Prin co(art) Supporting Artists Program Banat IT dorește să recunoască și să sprijine valoarea artelor și să promoveze diversele rețele de organizații și persoane active în comunitatea locală.
Astfel am lansat un OPEN CALL cu scopul de a construi o murală care sa aducă plus valoare atât comunității artistice cât și să transpună artă în spațiul public. În încercarea de a identifica cel mai potrivit spațiu public pentru o lucrare de artă, Banat IT a început o colaborare cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timișoara. Ca urmare a acestei colaborări, copiii din cadrul centrului vor avea șansa să vadă cum artiștii locali vor da o viață nouă fațadei școlii.
Acest OPEN CALL se adresează tuturor artiștilor, arhitecților sau creatorilor care activează/au activat pe plan artistic în județul Timiș.
Înscrierea artiștilor în concurs se încheie la data de 31 august. Mai multe detalii legate de regulamentul de concurs, onorariu și alte detalii, se găsesc pe site-ul: https://coart.ro.
“…Arta în spațiul public inspiră și regenerează colțurile urbane, ea aparține unei comunități, fiind permanent liber accesibilă. Atunci când ea este menită unor instituții educaționale, ea deservește tinerilor în viața cotidiană precum o emblemă vizuală asupra locului unde mintea acestora se antrenează și este deschisă spre cunoaștere și creație.
ACIA s-a alăturat demersului Banat IT pentru a dezvolta procese de co-creație într-un mediu în care artiștii să evolueze pe plan cultural, astfel încât comunitățile implicate să se poată bucura de o deschidere către artă.”
– Andreea Săsăran – consultant artistic co(art) co-fondator ACIA (Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică)
Contact co(art):
Ana Lukacs – Coordonator Proiect
0733 542 533
Despre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” Timișoara
În prezent, unitatea şcolară este pentru zona de vest a ţării, Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă, cu o bază materială bogată în tehnică audiologică de compensare a deficienței de auz, cu o echipă tânără şi entuziastă de profesori cu competenţe în educarea, compensarea şi terapia deficienţei auditive şi deficienţelor senzoriale multiple.
Echipa de cadre didactice formată din educatoare, psihopedagogi, profesor psihopedagogie specială, învăţători şi profesori educatori, au studii de specialitate, sunt şcolarizaţi pe diverse cursuri de către specialişti din ţară şi străinătate, cu referire la deficienţe de auz şi/ sau asociate. Competenţele echipei multidisciplinare de profesori şi terapeuţi acoperă servicii pentru: intervenţia timpurie, educaţia perceptiv auditivă, psihodiagnoza, logopedie, terapii cognitive, terapii ocupaţionale, terapie psihomotrică, kinetoterapie, terapii ludice, art-terapie, orientare școlară şi profesională, consiliere individuală/ parental.
http://www.cseiconstantinpufan.ro
Despre Banat IT
Banat IT este o organizație nonprofit din Timișoara, care are ca scop principal susținerea comunității locale de IT prin evenimente și oportunități care promovează inovația și excelența în domeniu. Misiunea Banat IT este transformată în acțiuni concrete prin dezvoltarea, facilitarea și încurajarea unor programe educaționale și antreprenoriale în industria tech. Printre proiectele cele mai cunoscute ale Banat IT se numără HackTM, CoderDojo și Banat IT Summer BBQ. Organizația funcționează datorită unui grup de profesioniști dedicați și pasionați, fără vreo afiliere cu orice companie publică sau privată.
Mai multe despre Banat IT pe banatit.ro/.
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026
Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026”
Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026