23/10/2020

Skate Parc și extinderea spațiilor verzi în Târgoviște

Pasionații de sport se vor bucura de luna viitoare de un Skate Parc și o zonă verde doar a lor. Investiția, realizată de Primăria Municipiului Târgoviște, prin fonduri europene nerambursabile, are o valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei și se întinde pe o suprafață de 4000 mp. Primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, a spus că denumirea de Skate Parc este una ”generică”, iar investiția este una complexă care prevede ca și proiect inițial extinderea spațiilor verzi.

Este o investiție în premieră în municipiul Târgoviște. Vreau să precizez faptul că, fiind vorba de un proiect cu finanțare europeană, care are în vedere extinderea spațiilor verzi, zona ocupată efectiv și zona construită nu poate depăși 10% din suprafața proiectului. Poate de aceea, această zonă nu este atât de extinsă, în pofida faptului că aici avem aproximativ 4000 mp. Vor fi plantați arbori, arbuști, întreaga zonă va fi gazonată, avem bănci inteligente, mobilier urban, zonă de picnic și tot ceea ce este necesar pentru petrecerea timpului liber. Va fi o schimbare spectaculoasă și sunt convins că va reprezenta o atracție pentru tineri și nu numai.” a spus Daniel Cristian Stan.

Imagini de la conferința de presă:

Referitor la accesul către Skate Parc, acesta se va face dinspre parcul Chindia, acolo unde se va construi un pod de acces și o alee către această zonă. ”Am vrut neapărat ca accesul să se facă dinspre parcul Chindia pentru că cealaltă posibilitate de pe centura municipiului Târgoviște este mai anevoioasă și cred că acest lucru va contribui la creșterea atractivității acestei investiții.” a mai spus edilul.

Și alte proiecte de dezvoltare, din fonduri nerambursabile, sunt în continuare în plină desfășurare în municipiul Târgoviște, iar unele se apropie de final. Școala ”Mihai Viteazul”, Creșa nr. 13, Creșa nr. 14, Cinematograful ”Independența”, vor fi date în folosință în perioada următoare.

” Fie că discutăm de fondurile europene, fie că discutăm de programul național de dezvoltare locală, în total proiecte în derulare și pe cale de a fi finalizate în municipiul Târgoviște, însumează aproximativ 400 de milioane de lei. Sunt cele mai mari proiecte din istoria acestui oraș finanțate din surse nerambursabile, pentru că bugetul municipiului Târgoviște nu permite un ritm atât de susținut de investiții, mai ales că anul acesta am avut și dificultăți generate de pandemie, de amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor, în acest moment suntem pe cale să depășim aceste inconveniente.” a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share