24/11/2020

co(art) Supporting Artists Program

co(art) Supporting Artists Program: prima inițiativă Banat IT care unește comunitatea artistică, segmentul de învățământ special pentru copiii cu deficiențe și Intel pentru a da o față nouă Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timișoara.

 Misiunea co(art) este de a conecta artiștii locali cu experți în domeniul programării cu scopul de a realiza lucrări de artă prin inovație tehnologică. Prin co(art) Supporting Artists Program Banat IT dorește să recunoască și să sprijine valoarea artelor și să promoveze diversele rețele de organizații și persoane active în comunitatea locală.

Astfel am lansat un OPEN CALL cu scopul de a construi o murală care sa aducă plus valoare atât comunității artistice cât și să transpună artă în spațiul public. În încercarea de a identifica cel mai potrivit spațiu public pentru o lucrare de artă, Banat IT a început o colaborare cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timișoara. Ca urmare a acestei colaborări, copiii din cadrul centrului vor avea șansa să vadă cum artiștii locali vor da o viață nouă fațadei școlii.

Acest OPEN CALL se adresează tuturor artiștilor, arhitecților sau creatorilor care activează/au activat pe plan artistic în județul Timiș.

Înscrierea artiștilor în concurs se încheie la data de 31 august. Mai multe detalii legate de regulamentul de concurs, onorariu și alte detalii, se găsesc pe site-ul: https://coart.ro.

“…Arta în spațiul public inspiră și regenerează colțurile urbane, ea aparține unei comunități, fiind permanent liber accesibilă. Atunci când ea este menită unor instituții educaționale, ea deservește tinerilor în viața cotidiană precum o emblemă vizuală asupra locului unde mintea acestora se antrenează și este deschisă spre cunoaștere și creație.

ACIA s-a alăturat demersului Banat IT pentru a dezvolta procese de co-creație într-un mediu în care artiștii să evolueze pe plan cultural, astfel încât comunitățile implicate să se poată bucura de o deschidere către artă.”

Andreea Săsăranconsultant artistic co(art) co-fondator ACIA (Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică)

Contact co(art):

Ana Lukacs – Coordonator Proiect

ana.lukacs@banatit.ro

0733 542 533

 Despre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” Timișoara

 În prezent, unitatea şcolară este pentru zona de vest a ţării, Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă, cu o bază materială bogată în tehnică audiologică de compensare a deficienței de auz, cu o echipă tânără şi entuziastă de profesori cu competenţe în educarea, compensarea şi terapia deficienţei auditive şi deficienţelor senzoriale multiple.

Echipa de cadre didactice formată din educatoare, psihopedagogi, profesor psihopedagogie specială, învăţători şi profesori educatori, au studii de specialitate, sunt şcolarizaţi pe diverse cursuri de către specialişti din ţară şi străinătate, cu referire la deficienţe de auz şi/ sau asociate. Competenţele echipei multidisciplinare de profesori şi terapeuţi acoperă servicii pentru: intervenţia timpurie, educaţia perceptiv auditivă, psihodiagnoza, logopedie, terapii cognitive, terapii ocupaţionale, terapie psihomotrică, kinetoterapie, terapii ludice, art-terapie, orientare școlară şi profesională, consiliere individuală/ parental.

http://www.cseiconstantinpufan.ro  

Despre Banat IT

 Banat IT este o organizație nonprofit din Timișoara, care are ca scop principal susținerea comunității locale de IT prin evenimente și oportunități care promovează inovația și excelența în domeniu. Misiunea Banat IT este transformată în acțiuni concrete prin dezvoltarea, facilitarea și încurajarea unor programe educaționale și antreprenoriale în industria tech. Printre proiectele cele mai cunoscute ale Banat IT se numără HackTM, CoderDojo și Banat IT Summer BBQ. Organizația funcționează datorită unui grup de profesioniști dedicați și pasionați, fără vreo afiliere cu orice companie publică sau privată.

Mai multe despre Banat IT pe banatit.ro/.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share