Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputații au votat Legea alegerilor parlamentare. Cum votează diaspora

Deputat Dumitru Lupescu, președinte USR Dâmbovița, aduce în atenția publică faptul că a trecut de plenul Camerei Deputaților legea pentru alegerile parlamentare din decembrie.
”O veste bună: vot în 2 zile în Diaspora!
Celelalte măsuri pe care le-am obținut:
– strângerea electronică de semnături pentru parlamentare;
– scăderea la 1/2 a numărului de semnături;
– eliminarea CNP și adresei de domiciliu de pe formular;
– garantat prezenta Alianței USR PLUS în toate birourile și în prima urnă la tragerea la sorți pe buletinele de vot;
– folosirea subvenției în campania electorală.
Și nu au vrut nici PSD, nici UDMR (prin urmare vot majoritar) să creștem de la 6 la 14 numărul de parlamentari pentru Diaspora”, a precizat Dumitru Lupescu pe pagina de facebook.

Legea privind alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 va ajunge la președintele Klaus Iohannis, pentru a fi promulgată.

Astfel, românii din diaspora vor putea să voteze la alegerile parlamentare din 2020 timp de două zile, după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat un amendament la legea alegerilor parlamentare.

Prin urmare, alegătorii din străinătate vor avea la dispoziție 2 zile de vot, respectiv sâmbătă și duminică. Inițial, amendamentul a fost respins în Comisia juridică a Camerei, după ce a fost propus de USR şi a fost susţinut la vot şi de PSD şi PNL.

Liderul grupului parlamentar USR, Cătălin Drulă, a susţinut la dezbaterile din plen că acest amendament are scopul de a extinde perioada de vot în diaspora la două zile, sâmbătă şi duminică.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share