Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Principala prioritate a Guvernului este vaccinarea împotriva Covid 19 – Adrian Țuțuianu

Adrian Țuțuianu, președinte Pro România Dâmbovița, a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la ”prioritățile” coaliției de guvernare, odată cu semnarea unui protocol de colaborare. Fostul senator ne spune ce se vede deja cu ochiul liber, că cei care ne conduc în prezent nu au preocupări de natură economică, socială, sau alte responsabilități față de popor. Există doar categorii ”speciale”, dintotdeauna avantajate, grupuri și grupări care primesc ”avantajele”.

Poporul român suferă în continuare. Desigur și suferința este tot o alegere. Se spune că starea de victimă va atrage întotdeauna un agresor sau un manipulator. Iată ca lipsa generală de implicare și poziția de ”supus” și ”suferind”, nu face decât să afunde și mai tare în ”exploatare și manipulare”, un popor aflat veșnic în tranziție. Poate pandemia va fi marea revelație pentru unii, cine știe?!

La nivelul coaliției USR PLUS – PNL a fost semnat un nou Protocol de colaborare, în cadrul căruia este specificat faptul că primul ministru va prezenta liderilor coaliției cererea de remaniere a unui ministru. Această prevedere va fi elaborată în așa fel încât să nu încalce prevederile constituționale, dar să respecte spiritul solicitărilor venite din partea USR-PLUS.

Adrian Țuțuianu, declarații pe larg din conferința de presă:

”Cu acest protocol primul ministru devine decorativ în ceea ce înseamnă capacitatea lui de a impune anumite măsuri în Guvern, de a impune revocarea din funcție a unor miniștri.

Dar sunt și lucruri care ar trebui să ne dea de gândit. Încotro va merge România în perioda următoare? Sunt câteva lucruri care ar trebui să ne preocupe pe toți.

Prioritățile asumate la nivelul coaliției:

  • Mai întâi de toate nu există nicio prioritate de natură economică. Nu există priorități de natură socială. Principala prioritate a Guvernului este vaccinarea împotriva Covid 19, publicarea săpămânală cu privire la vaccinare, numărul de doze administrate…s.a.m.d.
  • A doua prioritate este transparența și să crească accesul la date publice.
  • Reforma în domeniul sănătății, o altă prioritate, și aici Guvernul ne vorbeste despre transparența și eficiența investițiilor în infrastructura spitalicească, reforma spitalelor. Mai exact ne spune nimic. Și nici nu trebuie să așteptăm nimic de la o doamna care este specializată în epilări definitive și în condițiile în care în Programul de Redresare și Reziliență, nu am văzut să fie prevăzute investiții în domeniul sănătății publice.
  • Reforma pensiilor speciale, pe principiul contributivității până la sfârșitul anului, rămâne să vedem în ce măsură Guvernul va avea curaj să aplice acest principiu pentru categorii socio-profesionale unde nu prea a avut nimeni curaj să facă acest lucru. Judecători, procurori, personalul din structurile de securitate națională, apărare și ordine publică,
  • Și mai are o prioritate Guvernul – adoptarea Legilor Justiției cu respectarea principiilor din MCV.
  • Operaționalizarea comisiei de cod electoral, baza unui mandat agreat în coaliție.
  • Calendar asumat pentru adoptarea poziției politice și implementarea acesteia la nivelul deconcentratelor. Cu alte cuvinte, prioritatea Guvernului este să schimbe pe cei existenți astăzi pe scaune cu oameni din partidele politice aflate la guvernare, pe criterii strict politice, ceea ce însemană o continuare la nivel guvernamental, a politicilor de promovare a membrilor de partid, dincolo de calitățile lor profesionale.

Acest protocol, mai spune – „coaliția formează un grup de lucru permanent pentru eficientizarea funcționării statului”. Tot din categoria epilărilor definitive, care ne arată că cei de la Guvern au priorități puține, au idei puține, și niciun fel de perspectivă pentru această țară.

În acest context al pensiilor și contributivității, vă semnalez, ca un om care consultă zilnic Monitorul Oficial, că de vreo 3 luni de zile, se fac eliberări din funcție a unor magistrați, procurori sau judecători. Sunt sute care au plecat din sistem în această perioadă cu pensii foarte mari și la vârste foarte tinere. Persoane la 47-48 de ani, cu pensii de 30.000 de lei. 

Se constată plecări masive din sectorul de ordine publică și securitate națională. Au plecat în anul 2020 – 8000 de angajați, prin pensionare, care înseamnă un număr dublu față de ieșirile din sistem pe parcursul anilor 2018-2019.

Tendința se menține și în acest an. Până la sfârșitul lunii martie, au plecat încă 2000 de angajați din sistem. Probabil că pe măsura ce doamna Turcan va veni și va anunța măsurile legate de reașezarea pensiilor, vom asista la plecări și mai multe din acest sistem.

Este adevărat că legislația trebuie modificată, pentru că un polițist iese la 47 de ani la pensie, sau un magistrat, față de restul populației care iese la 65-67 de ani, este o discrepanță care nu este justificată. Problema este dacă acest guvern are o strategie. Iar eu cred că nu are una, care să răspundă problemelor legate de siguranță și ordine publică în principal.”

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share