Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

De ce sa alegi un scuter in detrimentul unei motociclete din vara acestui an?

Scuterul este un vehicul pe doua roti utilizat ca mijloc de transport eficient pentru deplasarile prin oras, pe distante mici si medii. Eficienta unui scuter pe timp de vara depinde, in primul rand, se setul de piese scuter detinute. In functie de gradul de uzura, dar si de fiabilitate, acestea se inlocuiesc la intervale regulate de timp.

scuter

Pentru unii soferi sau motociclisti, scuterul este perceput drept un mijloc de transport inferior atunci cand este intalnit in trafic. Unii considera ca ar fi vorba despre o subspecie de participant la trafic, caruia cumva i se face o favoare ca este lasat sa împartă strada sau soseaua cu ei. In România si nu numai, pentru cei mai multi marimea vehiculului chiar conteaza. Si mai conteaza si puterea farurilor LED. De aceea, respectul primit in trafic se schimba cand esti cu un maxi-scuter de 2.2m echipat cu un motor 560cc, cu faruri full LED, asa cum este Yamaha T Max 560.

Avantajele unui scuter cu piese scuter noi

Atunci cand iti echipezi vehiculului cu un set de piese scuter noi, avantajele vin rapid la pachet, alaturi de un plus de confort. Vei afla, in cele ce urmeaza, despre ce este vorba, mai precis.

Plus de confort

Evident, pozitia pe scuter este mult mai confortabila decat pe o motocicleta, stand cu picioarele in fata asemenea unui fotoliu. Probabil insa ca pasagerul se bucura cel mai mult de confortul sporit, putine fiind motocicletele care ofera atat de mult spatiu pentru pasager. Apoi, protectia la vant este foarte buna, avand un parbriz foarte mare, insa acest lucru se poate obtine si pe motociclete, daca se instaleaza un parbriz similar.

Eficient la turbulente

Ce poate ciudat si un pic mai periculos este senzatia care o ai la viteze mari sau atunci cand mergi in spatele unui TIR sau duba de marfa. Stand in aceasti pozitie dreapta, cu picioarele in fata, cumva primeșți cu “bratele deschise” toti curentii de aer. Din acest punct de vedere, pot parea mai puternice turbulentele in spatele masinilor mari pe scuter, decat pe motocicleta si de preferat ar fi, evident, pozitia mai compacta pe care o ai pe motocicleta.

Legat de capacitatea de manevrare, evident, un scuter se manevreaza mult mai usor in oras, asta datorita rotilor mai mici si unghiului de bracare mare. La drum lung sau pe drumuri virajate, un scuter o sa-si arate limitele in ceea ce priveste unghiul de inclinare si viteza de parcugere a unui viraj, fiind mult mai usor sa pierzi aderenta daca intri prea tare intr-o curba. In acest caz, o motocicleta are mai multe avantaje, in special in cazul in care ai ales deja piese si accesorii noi, gen celebrul 5100 10W40 ulei Motul si, in plus, ai comandat recent si noi semnalizari moto.

Stabilitate crescuta pentru maxi-scuter

In ceea ce priveste T-Maxul, acesta din urma se remarca drept un caz aparte, avand ampatementul mai mare tocmai pentru a oferi stabilitate la viteze mari, pierde un pic din agilitate atunci cand il dai de pe o parte pe cealalta, insa tocmai faptul ca are o ciclistica similara motocicletelor te poate pacali, existand riscul de a uita ca esti cu un scuter si apoi brusc sa simti limitele acestui fapt.

Costuri reduse cu piesele scuter si combustibilul

Daca alegi sa mergi prin oras cu un scuter si nu pe o motocicleta, beneficiile cresc vanzand cu ochii. Este vorba, aici, de costuri reduse la piese scuter comparativ cu cele aferente motocicletelor. In plus, rezervoarele unui scuter admit o cantitate mai mica de combustibi. Implicit, vei observa ca vei aloca un buget mai mic alimentarii scuterului.

Consumul

Un alt beneficiul al unui scuter consta in consumul redus de carburant prin comparatie cu motocicletele. Mai precis, consumul mediu al unui maxi-scuter poate varia intre 5.2% si 5.4%. Aceste date sunt calculate dupa metode riguroase si nu incape nicio urma de indoiala. Bineinteles, atunci cand faci calculul plin pe plin, o marja de eroare care poate aparea este iminenta, doarece nu poti sa alimentezi de fiecare data fix cu aceeasi cantitate de benzina.

In concluzie, nu poate incapea urma de indoiala in ceea ce priveste eficacitatea si beneficiile pe care un scuter ti le poate oferi, mai ales daca este echipat cu elemente de schimb piese de scutere noi. De aceea, te-as invita sa apelezi la acest mijloc de transport macar pe durata verii!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share