Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Alianţa va discuta despre înfiinţarea unor grupuri de luptă permanente,  în regiunea Mării Negre, inclusiv în România”.

 ”Alți  3000 de membri ai Diviziei 82 Aeropurtate se vor alătura celor 3.000 de militari deja mobilizați în Polonia, Germania și România, pe măsură ce tensiunile dintre Rusia și Ucraina continuă”, a anunțat vineri, PENTAGONUL.  A doua sa tranșă de soldați aeropurtați se va alătura în Polonia primei tranșe de 1.700 de soldați și facilitatori cheie pe care secretarul Austin i-a comandat acolo pe 2 februarie”, potrivit unei declarații a unui oficial înalt al apărării. „Aproape două treimi din această primă tranșă au sosit deja.”

Alți 300 de membri ai Corpului XVIII Aeropurtat s-au îndreptat în Germania în această săptămână, în timp ce 1.000 de membri ai Regimentului 2 Cavalerie din Germania s-au mobilizat în România.

Personalul suplimentar cuprinde o forță extrem de mobilă și flexibilă, capabilă de misiuni multiple”, potrivit declarației.

„Sunt dislocați pentru a-i asigura pe aliații noștri NATO, pentru a descuraja orice potențială agresiune împotriva flancului estic al NATO, pentru a se antrena cu forțele națiunii gazdă și pentru a contribui la o gamă largă de situații neprevăzute(…) Aceste trupe  sut  puse în alertă intensă pentru a fi dislocate încă de luna trecută, care s-ar alătura forței internaționale de răspuns a NATO de 40.000 de trupe, dacă ar fi activată. Aceste desfășurari suplimentare sunt de natură temporară, menite să suplimenteze pentru o scurtă perioadă de timp cei peste 80.000 de trupe americane aflate deja în Europa,  la ordine rotaționale și permanente”, se arată în comunicatul PENTAGONULUI. Prezența a peste 100.000 de soldați ruși în apropierea granițelor de est ale Ucrainei a declanșat una dintre cele mai grave dispute între Moscova și Occident de la sfârșitul Războiului Rece. Rusia, care a anexat Crimeea în 2014 și sprijină separatiștii din regiunea Donbass din estul Ucrainei, neagă orice intenție de a invada în continuare țara.

Ministerul rus al apărării a raportat marți că ”șase nave mari de debarcare au intrat sau urmau să intre în curând în Marea Neagră prin strâmtoarea Bosfor a Turciei, pentru a efectua exerciții”.

Nu a oferit detalii despre exercițiile planificate la Marea Neagră, în afară de a spune că au făcut parte dintr-o serie mai largă de exerciții în ianuarie și februarie, care au avut loc în toate zonele de responsabilitate ale marinei ruse, de la Atlantic până la Pacificul de vest și din Marea Mediterană până în apele arctice din nordul Rusiei și implică un total de peste 140 de nave de război și nave de sprijin. „Principalul obiectiv al exercițiilor este de a elabora acțiunile marinei și ale forțelor aerospațiale pentru a proteja interesele naționale ruse în oceanul mondial, precum și pentru a contracara amenințările militare la adresa Federației Ruse din direcțiile maritime și oceanice”, a spus ministrul. Navele de debarcare amfibie care se îndreaptă spre Marea Neagră provin din flotele baltice și nordice ale Rusiei. Cinci dintre cele șase sunt nave din clasa Ropucha, fiecare capabilă să aterizeze tancuri de luptă, vehicule blindate și aproximativ 300 de soldați de-a lungul țărmurilor. Navele din clasa Ropucha au fost folosite pentru a debarca echipamente și personal în Georgia în timpul războiului din 2008 al Rusiei. A șasea navă mare de debarcare, Pyotr Morgunov, este o navă mai modernă și mai mare, cu capacități similare cu tancurile de aterizare, transportoare de personal înarmate și aproximativ 300 de pușcași marini. Trei dintre nave au fost fotografiate făcând drum prin Bosfor, lângă Istanbul, miercuri noaptea, ora locală. Ceilalți trei, potrivit ministerului apărării, erau în drum spre Bosfor dinspre sud-vest.  Marina Rusă a desfășurat luna aceasta 17 nave de război majore, inclusiv șapte nave cu rachete, în Marea Neagră – de peste două ori numărul celor care se aflau pe calea navigabilă strategică în decembrie, când avea opt nave de război majore, inclusiv cinci nave purtătoare de rachete.

La începutul acestei săptămâni, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu are actualizări cu privire la mișcările marinei americane în Marea Neagră, dar a confirmat că grupul de atac al transportatorului Harry S. Truman se află în Mediterana și operează cu transportatorul francez Charles de Gaulle.

Luna trecută a fost raportat că, transportatorul Truman  a fost plasat sub comanda operațională NATO, pentru „prima oară de la Războiul Rece”.

Portavionul  USS HARRYS TRUMAN,  se află  în acest moment se află în portul din Split, Croaţia.

Statele Unite au anunţat dislocarea unui detaşament de aeronave F-15 în Polonia şi a opt avioane F-16 la Feteşti.

Iar ieri, secretarul general al NATO, a anunțat că ”Alianţa va discuta despre înfiinţarea unor grupuri de luptă permanente,  în regiunea Mării Negre, inclusiv în România”.  Decizia finală va fi luată în această primăvară.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share