A fost inaugurată cea mai mare Grădiniță din municipiul Moreni. Condiții excelente pentru 300 de copii

Vineri, 4 octombrie, a avut loc inaugurarea obiectivului de investiții ,,Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Grădiniței cu program prelungit nr. 4 Moreni”.
Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare totală de 6.557.525,99 lei. Acesta a inclus: intervenții de modernizare a construcției existente (Corp C1), realizarea unei extinderi (Corp C2) cu funcțiunea de sală de mese și sală multifuncțională, amenajări exterioare în zonele de acces, intervenții asupra centralei termice (Corp C3), amenajări exterioare pentru activități de recreere, potrivit unui comunicat din partea Primăriei municipiului Moreni.
Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a precizat că la această unitate de învățământ – „Sunt condiții mai mult decât excelente pentru cei aproximativ 300 de copii care se vor bucura de spații moderne și sigure”.
Municipiul Moreni are, de astăzi, una dintre cele mai frumoase grădinițe din județul Dâmbovița.
La invitația primarului Constantin Dinu, alături de colegi și prieteni, am participat la inaugurarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 4, cea mai mare grădiniță din Moreni. Felicit echipa Primăriei Moreni conduse de Constantin Dinu pentru implementarea cu succes a acestui proiect de modernizare în valoare de aproximativ 7.000.000 de lei. De asemenea, merită toate aprecierile noastre și viitoarele investiții în învățământul din Moreni, administrația locală având proiecte de aproximativ 10.000.000 de euro”, a menționat Corneliu Ștefan.
La rândul său, primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu a spus că administrația publică municipală a fost preocupată permanent pentru dezvoltarea sistemului de învățământ din localitate.
”Nu trebuie să uităm niciodată cât de important este viitorul copiilor în societate, în dezvoltarea și consolidarea comunităților locale și a României. De aceea, ne aflăm, astăzi, aici, la un moment deosebit care arată încă o dată importanța pe care administrația morenară o acordă învățământului: inaugurarea Grădiniței cu program prelungit nr. 4” , a declarat Constantin Dinu.
Au fost acordate diplome de excelență fostelor cadre didactice de la această unitate de educație, în semn de aleasă prețuire și recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată cu profesionalism, devotament și dedicație în sistemul de învățământ preșcolar.
Proiectul a fost gândit încă din anul 2018, când pe 9 iulie a fost depusă spre finanțare la ADR Sud Muntenia întreaga documentație. Pe 4 martie 2019, municipalitatea morenară a fost informată că proiectul a fost câștigat și că intră în faza de precontractare. Câteva luni mai târziu, pe 5 iulie 2019 se semnează și contractul de finanțare, iar pe 23 iulie 2020 are loc semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.
La festivitate, alături de Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, și de oficialități locale, au fost prezenți Corneliu Ștefan – Președintele Consiliului județean Dâmbovița, Claudia Gilia – Prefectul județului Dâmbovița, Liviu Mușat – Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Ileana Nicolaescu – Inspector școlar general al județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie – Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Ioan Corneliu Sălișteanu – Subprefect al județului Dâmbovița, precum și directori și cadre didactice de la unitățile de învățământ din localitate.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share