22/10/2021

A preveni, întotdeauna este mai bine decât în a interveni

Jandarmii montani hunedoreni au desfășurat în această săptămână activități de prevenire în zona montană prin care au relaționat cu turiștii și le-au oferit sfaturi cu privire la siguranța lor pe munte.
În ultima perioadă numărul persoanelor care aleg să își petreacă timpul liber în natură, cu precădere în zona montană, este tot mai mare. Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, noi jandarmii montani considerăm necesar să menținem contactul cu cetățenii pentru a le reaminti că muntele pe cât e de frumos, la fel de mult poate fi și periculos.
În perioada sezonului estival, jandarmii montani hunedoreni au intervenit în 25 de situații, în urma solicitărilor prin apel 112 pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate sau pentru a desfășura activități de căutare a persoanelor rătăcite. De asemenea, jandarmii au intervenit la alte zeci de sesizări directe venite din partea cetățenilor.
În acest context, având în vedere că sezonul rece este aproape jandarmii montani vă recomandă:
✅Echipați-vă adecvat sezonului rece, pregătiți-vă autovehiculul cu anvelope corespunzătoare și nu vă aventurați în zone care pot deveni periculoase.
✅Înainte de a pleca în excursie, informați-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus şi prognoza meteo.
✅În cazul apariției dificultăților pe traseu sau al înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabana.
✅Pe vreme rea, deplasați-vă în grup compact și, din nici un motiv, nu rămâneți în urma grupului.
✅În cazul apariției unei situații de dificultate apelaţi numărul de urgență 112.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share