Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

A servi mai presus de tine

Zeci de copii din Școala gimnazială Lenauheim, structura Bulgăruș se bucură din această lună de un spațiu nou destinat lecturii, amenajat de membrii Clubul Rotaract Timișoara Cetate în colaborare cu Asociația Colț de Banat ca parte a acțiunilor ce promovează Educația pentru toți – tema principală aleasă de Rotary în acest an pentru a contribui la facilitarea accesului cât mai multor copii la educație și la șansa de a se dezvolta.
“Ușile lumii sunt deschide oamenilor care știu să citească”(Ben Carson) este motto-ul și crezul sub care Ani Dogaru, profesor de limba română de la Școala din Bulgăruș, a creat pentru elevi Clubul de lectură “Noua generație”, club în care în prezent activează aproape 35 de copii. “Copiii s-au schimbat enorm de când citesc. Se întâlnesc la club, fac schimb de cărți sau își recomandă unii altora cărți noi. Dacă citește unul o carte și îi place, povestește despre ea și citesc și ceilalți”, spune prof. Ani Dogaru.
Pentru club aveau nevoie de un spațiu mai mare și de mai multe cărți! „Peste 150 de volume, mobilier specific și decorațiuni au colorat acest spațiu. Și mai urmează… Mulțumim copiilor pentru colaborare, doamnei profesor Ani Dogaru, autorităților locale și personalului școlii pentru tot efortul de a pune spațiul la dispoziție! Mai e loc pe rafturi și pofta de citit e mare. De-aveți cărți de copii, noi sau în stare bună, publicate în ultimii ani, primim cu drag pentru această pepinieră de cititori“, a spus Ramona Jakoby, Asociația Colț de Banat.
“Împreună sprijinim educația este nu doar un motto, ci și un îndemn pentru fiecare dintre noi de a sprijini, acolo unde putem, accesul copiilor la cărți, lectură și la orice formă de cultură“, consideră membrii Clubului Rotaract Timișoara Cetate, coordonați în cadrul acestui proiect de președinta Sorina Chelu. Alături de aceasta, Sara Barbu și George Matei, artist vizual, ambii membri aspiranți ai Clubului Rotaract Timișoara Cetate, au definit spațiul de lectură din Școala Bulgăruș și au ajutat la mobilarea acestuia cu sprijinul Class Office Timișoara. .
Membrii Rotaract sunt tineri care își doresc să se dezvolte alături de comunitățile din care fac parte și derulează în acest sens proiecte comunitare, educaționale sau ecologice pentru a promova spiritul rotarian, acela de “A servi mai presus de tine!”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share