04/12/2021

ACCES EGAL LA SĂNĂTATE

Este vorba despre un proiect implementat cu asistență financiară din partea Agenției Naționale pentru Romi în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Timiș care abordează problema accesului redus la sănătate a comunităților defavorizate în actualul context pandemic. Proiectul se implementează în cadrul programului Centrul mobil de medicină comunitară „Banat”, implementat de Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană din Timișoara.

În cadrul proiectului au fost implementate sesiuni de instruire pe teme legate de prevenția infectării cu SARS CoV2 și infrastructura de vaccinare din județul Timiș în localitățile Satchinez, Checea, Saravale, Pesac, Periam, Sânpetru Mare, Reșița, Măguri – Lugoj, Timișoara.

De asemenea s-au implementat două activități de curățenie a domeniului public în localitățile Saravale și Reșița.
În cadrul acestor activități voluntarii asociației s-au deplasat din gospodărie în gospodărie, discutând cu locuitorii acestora și oferindu-le pachete cu articole de curățenie și igienă.
Activitățile de curățenie s-au bucurat succes în rândul membrilor comunităților, instrumentele achiziționate (mături, mănuși, lopeți, găleți, etc) fiind lăsate în comunitate pentru a fi utilizate periodic la menținerea curățeniei comunității.

Mulțumim pe această cale autorităților publice locale și județene care ne-au asistat ca parteneri sau susținători în implementarea acestui proiect.

Mulțumim Silvia, Larisa, Zoltan, Daniel, Martina, Alexandru, Simona, pentru activitatea de voluntariat depusă în cadrul acestei inițiative.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share