25/11/2020

ACCES LA RESURSE DE SĂNĂTATE ȘI EDUCAȚIE PENTRU COMUNITĂȚILE DE ROMI

Implementat cu asistența unei echipe numeroase de voluntari locali, proiectul „ACCES LA RESURSE DE SĂNĂTATE ȘI EDUCAȚIE PENTRU COMUNITĂȚILE DE ROMI” cofinanțat de Guvernul României prin Agenția Națională pentru Romi a deservit în perioada august – octombrie 2020 un număr de 800 de persoane din comunitățile defavorizate din localitățile Checea, Satchinez, Saravale, Pesac.

Cu asistența echipelor de voluntari din localitățile mai sus menționate 400 de copii au beneficiat de sesiuni de instruire în măsuri de combaterea infecției cu virusul SARS CoV 2, interculturalitate și au beneficiat, la început de an școlar, de ghiozdane echipate cu materialele necesare pentru școală.

Alături de copii, 400 de femei din comunitățile defavorizate au beneficiat de materiale de informare asupra a ceea ce este SARS CoV 2, ce este COVID 19 și cum poate fi combătut. De asemenea, femeile participante, au beneficia și de pachete de curățenie pentru a asigura un minim de igienă în gospodării. Urmare a consultării beneficiarilor (în special a femeilor) echipa de proiect a elaborat un document referitor la barierele în accesul la servicii de sănătate cu care se confruntă cetățenii români de etnie romă, document ce va fi înaintat spre informare autorităților responsabile.

Profităm de ocazie pentru a mulțumi voluntarilor noștri care, în această perioadă, au pus binele comunității pe primul loc și au făcut posibilă implementarea acestui proiect, alăturându-se astfel efortului general de combaterea răspândirii infecției cu SARS CoV 2.

Pentru detalii suplimentare vă invităm mâine, 30.10.2020 la conferința de presă de închidere a proiectului care va avea loc în sistem de videoconferință prin intermediul platformei Webex folosind următoarele coordonate:

 

Meeting number (access code): 163 737 3338

Meeting password: M6eaVBrXt25 (66328279 from video systems)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share