Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa

În perioada 20 – 26 aprilie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul ISU „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 64 evenimente: 16 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 27 incendii de vegetație, 4 acţiuni pentru asigurare zonă, 10 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 7 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (5 deblocări de ușă, o salvare animal și una pentru îndepărtarea unor elemente ce construcție instabile). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 170 cazuri medicale.

Având în vedere situația actuală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, personalul Inspecţiei de Prevenire nu a desfăşurat controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ.

Personalul compartimentului avizare-autorizare a efectuat două controale de autorizare la unități de producție. Au fost emise două autorizații de securitate la incendiu (pentru unitățile mai sus menționate) și un aviz de securitate la incendiu pentru o staţie publică de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalui care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share