Activitati Filiala de Cruce Rosie Dambovita pentru luna Decembrie 2016

Program dezastre si acordare a primului ajutor
Crucea Rosie Romana – Filiala Dambovita organizeaza cursuri de prim ajutor in baza Legii 139/1995 cu completarile 524/2004 si 36/2007.
Cursurile sunt obligatorii pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare si se desfasoara conform Legii nr. 319 din 14 iulie 2006 a securitatii si sanatatii in munca, articolele 10 si 11. Incepand cu luna septembrie 2012, cursurile de prim ajutor ale Crucii Rosii Romane sunt recunoscute la nivel european conform Centrului European de Referinta pentru Prim Ajutor (EFAC).
Cursurile sunt sustinute de formatori autorizat.

Incepand cu data de 23.01.2017, Filiala de Cruce Rosie Dambovita organizeaza un nou curs gratuit de instruire a voluntarilor ce doresc sa fie membri ai detasamentelor de interventie in caz de dezastre ale Crucii Rosii Romane.
Din detasament NU pot face parte persoanele cu vârsta sub 18 ani sau care care prin atribuţii de serviciu (angajare, contract de colaborare, etc) in structuri guvernamentale sau neguvernamentale de interventie in situatii de urgenta, trebuie să reprezinte aceste structuri in caz de dezastre.
Persoanele interesate pot obtine mai multe informatii la sediul Filialei de Cruce Rosie Dambovita din Str. A.I. Cuza Nr. 1 Targoviste, sau la tel. 0245 211 294.


Program educatie pentru sanatate
Cu sustinerea Sediului Central al Crucii Rosii Romane, Filiala de Cruce Rosie Dambovita continua, implementarea proiectului de educatie in domeniul igienei dentare cu sprijinul Sediului Central al Crucii Rosii Romane si Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita. Programul se deruleaza in unitati de invatamant din mediul rural si urban din judetul Dambovita .
La recomnadarea Sediului Central al CRR vom continua programul Colgate incepand cu luna ianuarie 2017.

 

Distributie Periute si paste- Proiect in parteneriat cu Firma Colgate 30 unitati invatamant 3100 periute si paste dinti
Program educatie pentru sanatate – mediul rural 11 unitati invatamant – 164 clase- 3008 beneficiari
Program educatie pentru sanatate- igiena orala – mediul urban si centre sociale – 5000 beneficiari

Desemeni in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita in baza proiectului educativ Educatie pentru sanatate- Acordare a primului ajutor au fost distribuite 200 truse prim ajutor complet echipate si manuale “Sanitarii Priceputi” in unitati de invatamant din mediul rural si urban din judetul Dambovita, urmand ca in ianuarie 2107 sa continuam cu distributia a inca 100 truse.

Social si colinde
Cu ocazia sarbatorilor de iarna sunt distribuite o serie de pachete dulciuri pentru persoane defavorizate si colindatori ce sosesc la sediul Filialei.Vor fi sprijinite deasemenea Centrele sociale din Municipiul Targoviste, centre sociale si pentru copii si varstnici din judet in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala Targoviste si DGASPC Dambovita. Anul acesta Filiala de Cruce Rosie Dambovita in baza acordurilor de colaborare cu Consiliul Judetean Dambovita, consiliile locale din Targoviste si alte 65 localitati prin intermediul subfilialelor de Cruce Rosie, a voluntarilor nostri s-au constituit si distribuit un numar de 2000 pachete dulciuri in valoare totala de 20.000 lei. Am avut o serie de sponsori importanti precum Romsilva si Montebianco Pucioasa.

Desemenea in cadrul Programului social au fost si vor fi distribuite ajutoare in bani in val. totala de 15.700 lei.

Programul “Mos Craciun de inchiriat”
prin care unitati de invatamant pot solicita de la Filiala de Cruce Rosie Dambovita– mosi si spiridusi in vederea organizarii de evenimente. Mosul Crucii Rosii precum si echipa de spridusi au fost sau vor fi prezenti in Gradinita Nr. 13 Tgv, Gradinita Nr. 1 Tgv, Scoala Paul Banica Tgv., Scoala Matei Basarab Tgv., Centru de zi pentru copii cu Dizabilitati Tgv.

Proiectul de tineret “Sperante de Craciun”,
Sectiunea de tineret va organiza un spectacol pentru copii si varstici din judetul Dambovita. Proiectul „Sperante de Craciun” realizat de tinerii voluntari ai Filialei de Cruce Rosie Dambovita isi doreste sa promoveze in randul elevilor si studentilor din judetul Dambovita valorile social umanitare ale Crucii Rosii. Avem in pregatite spectacole luni 19.12 ora 15,00 la CAMS Bucsani, ora 17,00 CAMS Niculesti, marti 20.12 ora 12,30 Centrul de zi pentru persoane cu dizabilitati ora 12,30 si CAMS Pucioasa ora 14,00. Cu aceste ocazii oluntarii nostri vor distribui un numar de 200 pachete speciale.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share