20/10/2020

Acuze grave cu iz penal în comuna Băleni

Actualul viceprimar Florea Gheorghe îl acuză pe fostul viceprimar Cristian Vălu, candidat pentru primăria Băleni, că și-a însușit și vândut porturi populare istorice cu valoare de patrimoniu în timpul mandatului.

Comisia de casare a casat aceste obiecte de patrimoniu din motive necunoscute în 2016. După ce au fost casate, domnul Vălu le-a preluat fără niciun document deoarece nu mai aveam valoare contabilă în registrul de inventar, deși ele nu sunt mașini care se amortizează și aruncă. Cristian Vălu a dispus funcționarului public din cadrul primăriei Marian Vălu să i le înmâneze, iar după acest eveniment nu s-a mai știut nimic despre aceste porturi populare. „Au dispărut”

Câțiva funcționari din primărie, care au preferat să rămână anonimi, au confirmat că așa s-a întâmplat și că au informații că aceste costume de patrimoniu au fost vândute de către viceprimarul în activitate, Cristian Vălu, în interes personal.

Porturile populare sunt parte din patrimoniul comunei, vechi de sute de ani, care din punctul de vedere al localnicilor nu trebuiau casate pentru că au valoare sentimentală și istorică pentru comunitatea de bulgari din Băleni. Ei consideră că ar fi trebuit expuse drept exponate de muzeu. Din nefericire pentru ei, costumele au dispărut și nu mai pot fi recuperate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share