Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Adeverinta pentru stagiu, grupa si cartea de munca…Ce pensie justifica astfel de tarife in Romania?

casa-de-pensii-arhiva-4Arhiva costa. Depozitarea si ordonarea unei arhive costa si de cele mai multe ori statul nu isi permite cum este si in cazul Romaniei. Cozile uriase de la ghisee, functionari nepregatiti si obraznici, functionari depasiti de situatie, bolnavi, scarbiti de mizeria salariului sunt o realitate crunta in Romania.

In aceste conditii arhiva preluata de la diverse institutii de catre arhivarii privati este o afacere pe termen lung in conditiile care milioane dintre  ,,lucratorii comunisti” si post decembristi nu au inca o situatie clara a stagiului de cotizare, vechime, carti de munca etc.

Solutia gasita este arhivarul privat care are propriile cheltuieli si conditii de eliberare a documentelor. Intrebarile sunt firesti…..De ce costa sute de lei o adeverinta ?

Ce pensie justifica astfel de tarife in Romania?  Cine isi permite astfel de adeverinte? Cine suporta costurile unui dosar de pensionare pe caz de boala ori alte conditii, daca solicitantii nu au venituri, stiind ca in Romania cifra saraciei este uriasa?

Agentia de Stiri News247WorldPress a documentat aceasta situatie estimand ca sunt cazuri extrem de vechi, complexe ca individ si situatie,  nefiind rezolvate de catre autoritati datorita  acestor hartii de sute de lei.

In conditiile care acesti contribuabili au platit o viata de om, au muncit in conditii grele si multi au ramas la mila sortii, Statul Roman are obligatia sa ofere servicii si cadrul legal de protectie al cetatenilor sai.

Simplul fapt ca exista arhiva privata este de laudat, insa subliniaza incapacitatea si lipsa de implicare. In aceste conditii, Statul Roman ar trebui sa plateasca arhivarului privat, daca nu are capacitatea de  arhivare … taxele de sute de lei pentru o hartie care a ajuns sa fie mai valoroasa decat  banca.

By

Robert Williams

Editor in Chief

news247worldpressuk.wordpress.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share