Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Curățarea aurei energetice

aura-energetica

Este esențial pentru organismul uman, dar și pentru igiena spirituală, să avem aura energetică curată, la fel de important cum este dușul făcut dimineața.

Dacă aura este curată înseamnă că avem şi un corp sănătos și o minte ageră. Aura influențează și încurajează deciziile și alegerile pe care le facem și ne protejează împotriva atacurilor bolilor. Este foarte important ca aura fiecăruia dintre noi să fie în permanență curată și reîmprospătată.

Cele zece puncte primordiale care trebuie respectate pentru a avea un corp viguros şi o minte ageră:

  1. Meditaţia

Meditația este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care se poate realiza revitalizarea aurei. Încearcă să faci cel puțin două ședințe de meditație pe săptămână, a câte 10 minute. Gândurile și sentimentele care blochează aura și o umplu cu energii negative se vor dizolva, iar locul lor va fi preluat de vibrații pozitive care reușesc să energizeze trupul și sufletul.

  1. Baie cu sare de mare si bicarbonat de sodiu

Pregătește-ți o baie călduță cu sare de mare (o cană) și cu bicarbonat de sodiu (o linguriță). Sună ciudat? Combinația de sare de mare și bicarbonat elimină substanțele chimice nocive din corp și reduce tensiunea care încarcă negativ aura energetică. Așadar, începe cu o cură de șapte zile pe lună, câte 20 de minute pe zi. Dacă în timpul ședinței se întâmplă să te simți amețit, te ridici ușor din cadă, te speli cu apă rece și ieși din baie. Nu-ți face griji, amețeala e un indiciu că cele două ingrediente și-au făcut treaba și corpul și mintea îți sunt curate. De asemenea, poți folosi sarea de mare și pentru scrub. Elimină celule moarte și reîmprospătează aura.

  1. Fumul de salvie albă

Fumul de la salvia albă este recunoscut de către indienii din America de Nord ca fiind un bun purificator. Aceștia îl folosesc cu succes de sute de ani, pentru a îndepărta vibrațiile negative din case. Salvia emite ioni negativi, excelenți pentru purificarea trupului și a sufletului. Alege un mănunchi de salvie albă uscată și arde-l deasupra unui cărbune. Cu ajutorul mâinii, direcționează fumul înspre cap, față, picioare și zona pieptului.

  1. Băi de soare

Băile de soare sunt excelente pentru reîmprospătarea aurei și alimentarea ei cu energie pozitivă. În plus, cu cât petreci mai mult timp în natură cu atât corpul, mintea și sufletul se vor ”alimenta” cu sănătate. Soarele oferă corpului energie și optimism, plus o doză consistentă de vitamina D care îți hrănește simțurile și ”tonifieză” gândurile. Așadar, profită din plin de zilele însorite, dar nu uita să te protejezi atunci când ești în zona directă a razelor soarelui.

  1. Dușuri reci

Vara, dușurile reci, sunt mană cerească pentru organismul uman. Ele au puterea de a purifica aura, de a alunga energiile negative și de a îmbunătăți circulația și a echilibra tensiunea corpului. În plus, unii terapeuți susțin că dușurile reci au aceleași efecte asupra corpului ca și o oră de masaj, sau orice altă terapie relaxantă. De asemenea, o variantă excelentă pentru destresarea și relaxarea organismului sunt și alternarea dușurilor reci cu cele calde.

  1. Sunetul ca terapie

Sunetul este recunoscut de către multe culturi ca fiind un instrument veritabil de vindecare. Sunetul cântecelor tibetane sau cel rezultat din lovirea bolurilor de cristal sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a elimina energiile negative și de a curăța aura. Ascultarea unor astfel de sunete înainte de somn, e cu atât mai benefică, cu cât facilitează calea spre un somn odihnitor. De asemenea, repetarea și ascultarea alternativă a sunetului ”Omm” este un mod incredibil de a transfera rapid și eficient energiile blocate din aură și din corp.

  1. Expunerea la electricitate, redusă

Radiațiile și frecvențele emise de gadgeturile electrice pot interfera cu ritmul natural al corpului nostru, cu atât mai mult, cu cât petrecem un timp îndelungat în prezența lor. Frecvențele electrice la care ne expunem construiesc un câmp static în jurul aurei, care, de cele mai multe ori, cauzează diverse tulburări energetice.

Iată de ce, măcar în dormitor e indicat să nu existe prea multe surse de curent. În cazul în care nu te poți lipsi de unele gadgeturi, folosește cristale pe post de protecție. Acestea protejează câmpul energetic al organismului de frecvențele reduse ale electricității.

  1. Plimbare prin ploaie

Plimbările prin ploaie, în special, primăvara, vara și toamna, sunt adevărate cure de relaxare. Uită-te la cer, expiră și inspiră, în timp ce picăturile de ploaie îți cad pe față. Vei avea parte de o curățare naturală, și de o energizare profundă a corpului și sufletului. Evită, însă, ploile însoțite de descărcări electrice.

  1. Petrece cel puțin o oră în natură

Eliberează-ți mintea și ”scutură-te” de gândurile negre care-ți invadează aura, plimbându-te cel puțin o oră prin parc, grădină sau pădure. Aerul curat și briza vântului relaxează și încarcă aura cu energii pozitive. Pentru o curățare și mai profundă, întinde-te pe iarbă, deschide ochii și contemplează.

  1. Evită pesimiștii

Aceștia sunt cei care-ți consumă rapid energia pozitivă și te încarcă cu cea negativă. Limitează-te doar la a-i saluta și a trece rapid pe lângă ei. În cazul în care situația cere să petreci mai mult timp în preajma lor, poartă un cristal care te protejează și care previne dizolvarea energiilor. Oamenii negativiști aleg să fie așa. Ei preferă să se victimizeze, să judece aspru în mod constant sau să-i învinovățească pe ceilalți pentru problemele lor. Bârfa, invidia și focalizarea pe aspectele negative îți fac un mare rău. Așa cum ei au dreptul să aleagă cum vor să își gestioneze viața, la fel și tu ai dreptul să îi eviți pentru a-ți păstra armonia.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share