Adrian Economu: ”vom înființa un Parc Industrial – cea mai bună soluție pentru târgovișteni”

Adrian Economu, unul dintre candidații la Consiliul Local Municipal Târgoviște din partea PNL,  a adus în atenția publică o strategie de dezvoltare a municipiului.

În conferința de presă din 21 august 2020 acesta a prezentat o idee de proiect pentru inființarea unui Parc Industrial la scară macro. Un plan pe care ecipa PNL se angajează că îl va implementa imediat ce va ajunge la cârma primăriei Târgoviște.

Adrian Economu

O administrație publică locală liberală în Târgoviște ar ajuta firmele să se dezvolte mai repede într-un Parc Industrial, activitate ce ar duce la generarea de minimum 1.000 de locuri de muncă în oraș

În Târgoviște nu există proiecte ale Primăriei de mari dimensiuni!!! Drept urmare, orașul nostru are dreptul să devină un oraș modern și dezvoltat economic, cu un mediu de afaceri local prosper, iar locuitorii Târgoviștei au dreptul la un trai de viață decent!

Târgoviște este un oraș marginalizat iar situația economico-socială este una nefavorabilă. Locuitorii orașului au nevoie de un loc de muncă stabil. Pentru a opri exodul de populație, cea mai bună soluție ar fi să construim un parc industrial care să genereze locuri de muncă. Atenție, doar o primă fază de dezvoltare ar aduce din start cel puțin 1.000 de locuri de muncă stabile în Târgoviște.

Ce înseamnă parc industrial?

Un parc industrial este o gură de oxigen pentru mediul de afaceri local, regional și național, un instrument de investiție în care companiile își desfășoară activitățile economice, beneficiind de un regim sporit de facilități pentru a genera locuri de muncă cu impact în economie și a dezvolta zona locală. Practic, avem ofertă care reprezintă o propunere de a concesiona teren în cadrul Parcului Industrial Târgoviște pentru construcția de spații industriale și logistice unor companii care își vor desfăsura activitatea pe termen lung în regim de închiriere.

Ce va face viitoarea echipă liberală la Primărie?

Autoritate a administrației publice locale, Primăria Municipiului Târgoviște devine fondatorul parcului industrial, care va înființa în condițiile legii nr. 186/2013 o companie publică pentru a administra viitorul Parc Industrial Târgoviște.

Potrivit aceleași legi, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației analizează cererea administrației publice locale de acordare a titlului de parc industrial, emite titlul de parc industrial, monitorizează respectarea dispozițiilor prezentei legi și ține evidența rapoartelor anuale. Acordarea titlului de parc industrial se face prin ordin al Ministerului, după verificarea îndeplinirii condițiilor impuse de lege.

Pentru ca aceste condiții să fie îndeplinite, respectivul teren pe care se va construi Parcul Industrial Târgoviște, trebuie să îndeplinească următoarele: Să aibă o suprafață compactă de minimum 5 hectare; Să fie în proprietatea Primăriei; Să aibă acces facil la drumurile publice europene, naționale, județene.

Administrația publică locală prin intermediul Primăriei va deveni administratorul Parcului Industrial Târgoviște și va acorda companiilor chiriașe importante facilități fiscale: scutire de la plata impozitului pe terenuri; scutire de la plata impozitului pe clădiri; scutire de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinației terenului aferent parcului industrial sau pentru scoaterea din circuitul agricol; scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale, ale unităților administrativ-teritoriale pentru eliberarea oricăror certificate de urbanism, autorizații de construire și/sau autorizații de desființare de construcții pentru terenurile și clădirile din infrastructura parcului, ce fac parte integrantă din parcul industrial; alte facilități specifice.

Cum arată o strategie de organizare și de funcționare a Parcului Industrial Târgoviște?

Un Parc Industrial în Târgoviște ar genera în prima fază de lansare și 1.000 de locuri de muncă! Urmând ca pe parcurs să fie făcute noi angajări.

Potrivit celor mai recente date pe acest subiect, România are 77 de parcuri industriale care acoperă o suprafață totală de 3.104 hectare, unde lucrează 60.000 de oameni, în cele 1.127 de companii care își desfășoară activitatea economică în aceste zone industriale.

Dezvoltarea unui parc industrial în Târgoviște contribuie la dezvoltarea economiei municipiului prin atragerea de companii (fie ele locale sau cu capital străin) în zonă. Venim în sprijinul mediului de afaceri local și vom depune eforturi în a atrage companii cu capital străin în viitorul Parc Industrial Târgoviște. O companie are foarte multe avantaje să lucreze dintr-un parc industrial iar echipa liberală odată ajunsă la Primărie va oferi tot sprijinul acestor firme – inclusiv pentru antreprenorii la început de drum care vor să își deschidă o firmă. Pe lângă multiplele beneficii financiare pe care o companie le are dacă își relocă sau își construiește un spațiu de producție în Viitorul Parc Industrial Târgoviște, ele au și avantaje logistice care ajută în evoluția unei companii și a unui mediu de afaceri prosper dezvoltat la nivelul orașului Târgoviște. Suntem alături de aceste companii pentru ca ele să își crească eficiența business-ului dar și să ajungă la rezultate performante cu forță de muncă calificată local.

Administrația liberală își propune să atragă companii care desfășoară activități în domenii precum: Producție; IT; Auto; Logistică; Transporturi; Distribuție; Servicii.

Totodată, pe lângă aceste activități specializate ale viitorului Parc Industrial Târgoviște, se vor desfășura servicii conexe – curățenie și pază, servicii comerciale și de alimentație publică, activități hoteliere, servicii contabile, de asistență în afaceri, furnizate de către compania administrator a parcului.

Parcul Industrial Târgoviște va dispune de o infrastructură modernă, necesară desfășurării activităților economice cu rețea de: energie electrică, gaze naturale, apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, iluminat stradal, căi de acces, telecomunicații, spații de parcări.

Propunem 3 variante de amplasamente pentru viitorul Parc Industrial:

  • Priseaca
  • Șoseaua Târgoviște – Găești
  • Zona COS

DE CE ZONĂ INDUSTRIALĂ ÎN TÂRGOVIȘTE?  

Locația prezintă avantaje geo-economice, din Târgoviște ajungi destul de ușor la București, parcurgi 80 de kilometri pe DN71 care intră în linie dreaptă pentru modernizare, datorită eforturilor depuse de către Guvernul Orban și de Președintele PNL Dâmbovița, domnul Virgil Guran, fiind la stadiul lansării licitației execuției. Acest proiect s-a găsit într-un hățis birocratic care din păcate, nu s-a bucurat de atenția cuvenită din partea fostelor autorități județene care au condus Dâmbovița.

Menționez câteva orașe, reședință de județ care dețin un astfel de parc industrial: București, Galați, Sfântu Gheorghe, Brașov, Ploiești, Iași, Arad, Cluj-Napoca, Botoșani, Giurgiu, Oradea. Mergând mult mai în amănunt, doresc să vă expun câteva date – să luăm un Parc din Municipiul Brașov:

  • sunt 6.000 de angajați;
  • 64 milioane de euro, valoarea investiției.

Întreb opinia publică…. Există vreun oraș în lumea aceasta care prosperă sub conducerea unui sistem izolat și rupt de realitate? Dacă le vom permite ACELORAȘI oameni să ne conducă și vom TOLERA actuala administrație, Târgoviște va deveni un oraș EȘUAT! Actuala administrație și-a abandonat obligațiile față de oraș și dezvoltarea sa – și mă întreb de ce? Trebuie să SPUNEM STOP înainte să fie prea târziu!

#SePoateȘiAltfel

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share