29/09/2020

Adrian Piperea: Mobilitate urbană și zone de agrement pe Șanțul Cetății

Adrian Piperea vine cu un proiect curajos și în același timp interesant pentru alternativa la agrement și mobilitate urbană. Bine documentat, cu sinteza propunerii de proiect la dosar -document în posesia căruia am intrat și noi participanții la conferință.

Adrian Piperea

Ideea este de aplaudat în ciuda faptului că s-au mai incercat astfel de interventii de-a lungul anilor. Fără sorți de izbândă din păcate. Vă prezentăm integral declarația unuia din liderii Pro România Dâmbovița, Adrian Piperea.

”Am afișat și aici chiar dacă sunt foarte puține poze și imagini despre acest proiect de reabilitarea și modernizarea Șanțului Prisecii, reabilitarea și modernizarea Șantului Cetății .

Adrian Piperea: Proiectul așa cum îl vedem noi, în linii mari:

Crearea unor noi zone de agrement în vecinătatea pădurii și în jurul lacului Priseaca. Realizarea unor trasee de piste de biciclete și zone de agrement pe lungime de 9,8 km, wi-fi și dotare cu 24 de toalete inteligente.

Mai exact, cum știm cu toții, orice program de mobilitate urbană implică toate părțile de colectivitate începând de la mersul pe jos, mersul pe bicicletă și alte vehicule neconvenționale și cel de transport public.

Legat de aceste aspecte noi venim cu acest proiect în sensul de a readuce Șanțul Cetății și Șanțul Prisecii la nivelul de altădată, la nivelul de mobilitate pe care îl avea cu zeci de ani în urmă și care erau foarte practicabile. Acesta era utilizat foarte frecvent în paralel cu traficul rutier și aducându-le copiilor și nu numai copiilor – și nouă –  varianta de a te deplasa modern, de a ne deplasa către capetele orașului din toate punctele de vedere și aducerea tuturor din toate cartierele și împrejurimile lui în zonele de interes, mai exact Parcul Municipal al Târgoviștei, Parcul și Palatul Prefecturii -și nu numai- zona de agrement și mai noi mall și așa mai departe.

Mobilitate urbană și zone noi de agrement

Acest proiect vrea să readucă mobilitatea urbană și zone de agrement pe lungimea de 9,8 km o infrastructură deja existentă, o infrasctructură care să ne permită deplasarea în siguranță a copiilor, a nepoților și a noastră, pentru că și noi avem nevoie de mobilitate, fără să ne interpunem cu traficul.

Am mai pus aici crearea unei zone de agrement în zona Priseaca și lacul Priseaca care se pierde ca și zonă naturală și crearea unei zone de agrement însemnând parc, loc de joacă, pistă de biciclete pentru că deja cum știm cu toții, parcul Chindia este sufocat cel puțin în weekend.

Și pentru că nu avem o variantă de aducere a cartierelor către aceste zone de destinație și de recreere, îl aglomerăm foarte tare sau suntem nevoiți având copii mici, nepoți să ne punem bicicletele în mașină și să venim cu mașinile până în parc, până pe platou și așa mai departe. Acest proiect vine cu înlesnirea mobilității către agreement, relaxare dar și către activitați de utilitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share