31/10/2020

Adrian Țuțuianu: Corneliu Ștefan trebuie să-i ceară Rovanei Plumb să plece din PSD Dâmbovița

La alegerile interne din cadrul PSD Dâmbovița, care au avut loc ieri, 19 ianuarie 2020, Corneliu Ștefan a fost ales președinte al Organizației cu 129 de voturi. Fostul președinte interimar, europarlamentara Rovana Plumb a obținut susținerea a doar 74 de colegi. Astăzi, într-o conferință de presă, senatorul Adrian Țuțuianu a spus că nu este suficientă această schimbare de forțe, și pentru a elimina ”răul din rădăcină” este necesar ca Rovana Plumb să plece acasă definitiv, pentru a nu mai rămâne un ”factor de zâzanie” în PSD Dâmbovița.

Adrian Țuțuianu, declarații pe larg:

”Am urmărit cu atenție desfășurarea de la PSD, a Conferinței de ieri, a fost o bătălie complicată, s-a dus cu toate mijloacele. Clanul acesta, Rovana Pauker Plumb – Securistul Oprea, a uzat de toate mijloacele pe care le-au avut la dispoziție, de la încercarea de a cumpăra votul unor persoane, până la amenințări cu tăierea fondurilor, cu nefinanțarea unor proiecte, cu afirmații de genul ”bugetul este în pixul meu” și că până în luna iunie, spune ”Securistul Haplea”, unuia dintre colegii lui – ”eu sunt cel care are pâinea și cuțitul”.

Citește și: Deputatul Corneliu Ștefan este noul președinte al PSD Dâmbovița

Îi felicit pe foștii mei colegi pentru curajul de a igieniza Organizația. Este un prim pas. Procesul de igienizare trebuie să continue și sper să aibe curaj în continuare. La vârful PSD Dâmbovița au pătruns persoane care nu au nicio legătură cu acest partid. O să dau două nume, Sebi Marin, venit din PNL și pus în fruntea PSD, și o doamna Perijoc, care nu a fost nicio zi membru de partid. Este inacceptabil, încalcă și statutul, încalcă și bunul simț.

Le multumesc tuturor celor care au vorbit frumos despre mine, nu doar de pe scenă, dar și în sală, am primit multe mesaje în timpul Conferinței. Îl felicit pe Titus Corlățean pentru discurs. Membrii de rând îmi cer să revin în partid și mi-au spus că se bucură că au scăpat de ”Clanul Plumb”.

Citește și: Titus Corlățean, mesaj către prefectul de Dâmbovița: ”Vedeți-vă de treaba dumneavoastră!”

Dar eu cred că scăparea de ”Clanul Plumb” nu se face doar prin pierderea acestor alegeri. Cred că Cornel Ștefan trebuie să ceară Rovanei Plumb să plece în Organizația de la domiciliu, cu toată gașca ei de impostori, adică la București. Altfel va rămâne un factor de ”zâzanie” în PSD Dâmbovița, un personaj toxic.

Ieri, pe grupul intern al PSD, Rovana Plumb le-a transmis tuturor că are treabă și că nu mai este interesată de județul Dâmbovița în niciun fel, iar la conferința de presă ne spunea că este nevoie de ”Bruxelles” să aducă fonduri, ca și cum ne-a adus vreodată vreun leu Rovana Plumb.

Citez din mesaj: ”Dragi colegi, ultimele luni au fost extrem de încărcate pentru mine, am avut de dus lupte electorale grele, în țară și negocieri dificile în cadrul activității la nivelul Parlamentului European și a Comisei Europene. Urez multă putere de muncă celor care au primit responsabilitatea de a conduce Organizația PSD Dâmbovița pentru obținerea victoriei în alegerile locale și parlamentare. Sunt alături de dumneavoastră. Vă rog ca o vreme să-mi permiteți să mă retrag din aceste grupuri de WhatsApp, fiind deja înclusă în foarte multe la nivel european.” 

Singurul lucru pe care l-a făcut vreodata Rovana Plumb la Bruxelles a fost shoppingul.

*Mai multe detalii in video:

Alegerile de ieri ar putea reprezenta un prim pas pentru o stângă unită, fie la nivel național, fie la nivel județean.

În Dâmbovița lucrurile sunt posibile, așa cum am declarat mereu, că stau la masă de vorbă cu oricine, în afara celor trei siniștrii: Rovana Pauker Plumb, Goe Plumb și Securistul Oprea.

Cei trei impostori au primit ce au meritat. Așa cum i-am spus și lui Liviu Dragnea că va ajunge la lada de gunoi a istoriei, la fel s-a întâmplat și cu Rovana Plumb, ieri la alegeri. Mă aștept ca zilele astea să mai treacă pe râu și alte ”cadavre politice”, la fel de toxice.

La discursurile de ieri, l-am văzut pe Securistul Oprea cum a zbierat pe scenă ca un om scăpat de sub control. A fost jenant, inacceptabil pentru un lider politic un asemenea comportament. Cred că este disperat și că nu mai are control, și să zică ”merci” cei din sală și de pe scenă că nu i-a luat și la bătaie, pentru că este în stare.”

Imagini de la Conferința Extraordinară a PSD Dâmbovița:

Președintele Pro România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a făcut referiri și la proiectul comun pe care îl poate avea cu PSD Dâmbovița în funcție de schimbările pe care social-democrații vor putea să le facă, atât de viziune, cât și a calității oamenilor.

”Vom vedea mai departe în ce termeni putem stabili un proiect comun cu PSD Dâmbovița. Deocamdată e bine ce s-a reușit.

Pro România va avea liste complete de candidați. Scopul meu este să aduc în față o nouă generație de oameni politici. Pro România poate fi partidul în care oameni noi, care nu au făcut politică până acum, oameni cu vederi de centru stânga își pot găsi locul și sunt oameni care nu s-ar înscrie niciodată în PSD. Vrem să construim în fiecare localitate o structură puternică pe care să ne bazăm la alegerile locale și parlamentare. Am fost deja în Craiova, în Caraș-Severin, la Timișoara unde am prezentat primii 19 candidați pentru funcțiile de primari din județ. Iar la începutul lunii februarie voi prezenta primii 20 de candidați pentru județul Dâmbovița.

Voi face toate eforturile să am structură de partid și candidați în fiecare localitate din județ. Colaborarea cu PSD va depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla la Congres. Este de dorit ca după Congres să fie aleasă o echipă cu oameni raționali, cu o imagine bună, cu care să poți dialoga. Schimbarea PSD trebuie să privească și ideologia partidului, modul în care se raportează la problemele economice, sociale, politice ale societății românești.

Citește și: Marcel Ciolacu se bazează în continuare pe Rovana Plumb – ”este un vârf de lance”

Putem sta de vorbă cu oameni precum Marcel Ciolacu, cu Paul Stănescu, cu doamna Firea. Îmi doresc ca în PSD, într-o poziție importantă să vină Sorin Grindeanu, cu care am  avut o relație bună, discutăm constant, sau Victor Negrescu. Este greu e crezut, că vom putea găsi puncte comune cu Rădulescu Mitralieră, pe care l-am văzut ieri atacându-l pe Titus Corlățean, cu un limbaj vulgar. Așa cum nu pot accepta nici declarațiile Olguței Vasilescu la adresa lui Victor Ponta, sunt inacceptabile, așa cum nici pe Codrin Ștefănescu, sper că nu l-au uitat primarii din Dâmbovița, când a venit aici și a spus că- ”fac ceva pe voi toți”.

 Liderul Pro România a mai spus și că nu vor susține o moțiune de cenzură pe  tema alegerilor primarilor din două tururi de scrutin, pentru că partidele mici au nevoie de această ”procedură” pentru a putea propune candidați și a negocia alianțe.

”Tema este o cacealma a PNL, pentru că există o decizie a CCR, nr.682/27.06.2012, care privea modificarea legislației electorale cu câteva luni înainte de data alegerilor. PNL nu a vrut să-și asume o Ordonanță de Urgență, ci a ales să folosească angajarea răspunderii, pentru a determina două lucruri: o moțiune de cenzură, când propriul partid își trântește Guvernul, și este evident că PSD și UDMR vor face o sesizare la CCR, iar dacă CCR își va menține practica, atunci alegerile vor avea loc dintr-un singur tur de scrutin. Vom vota o moțiune de cenzură împotriva acestui Guvern pe teme economice, bugetare, sociale, cum ar fi de exemplu alocația copiilor. Este inacceptabil să spui că nu se găsesc resurse, în condițiile în care România înregistrează de 30 de ani o evoluție demografică negativă.” a concluzionat senatorul Adrian Țuțuianu.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share