Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Adrian Țuțuianu despre ordonanța lăcomiei: ”Un asemenea mod de legiferare este de neadmis”

Mult disputata ordonanță 114/2018 a fost adusă în discuție la sediul Pro România Dâmbovița, în conferința de presă din 18 februarie 2018. Senatorul Adrian Țuțuianu despre ordonanța lăcomiei: ”Un asemenea mod de legiferare este de neadmis”!

Adrian Țuțuianu despre ordonanța lăcomiei

Cu doar o lună în urmă, Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a calificat OUG 114 drept ”o trăznaie” și a spus că Banca Naţională are nelămuriri cu privire la modul în care se aplică taxa pe bănci şi va cere discutarea ordonanţei în Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, pentru că are impact sistemic.

Dincolo de impactul financiar, senatorul Adrian Țuțuianu face declarații la sediul ProRomânia Dâmbovița, privind modul de legiferare, unul despre care menționeză că nu ar fi acceptat în nicio țară civilizată.

Adrian Țuțuianu: ”Această ordonanță este o amestecătură, un talmeș-balmeș”

”Am să discut despre administrația publică, alte consecințe decât cele pe care deja le-am amintit legat de unitățile administrativ teritoriale. În primul rând legiferarea prin această ordonanță este o amestecătură, un talmeș-balmeș pe diverse domenii de activitate, diverse categorii de relații sociale care nu au nici o legătură unele cu altele.

Se înființează fondul de dezvoltare și investiții, se aprobă programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, se aprobă construcția sau înființarea, amenajarea, dotarea de grădinițe cu profil sportiv, se discută și de pensii, se discută de salarizarea funcționarilor publici, de evaluarea performanțelor funcționarilor publici, de Institutul de drept și științe administrative, de taxe pe jocuri de noroc, de taxe pe energie, de taxe pe sistemul bancar, de sistemul național de gaze și așa mai departe”, declară senatorul Adrian Țuțuianu despre ”ordonanța lăcomiei”.

Halucinant – Teodorovici recunoaște: ”ar fi fost ideal să fie discutată!”

„Această ordonanță, 114, ar fi fost ideal să fie discută în prealabil cu mediul de afaceri și cu toți actorii implicați, numai că era un risc foarte mare să nu treacă. Nu pe motive de cele logice, ci din foarte multe și mari interese din zona marilor companii. Acesta a fost singurul motiv”, a menționat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o emisiune televizată.

Citește și: Ioana Petrescu, Pro România: Primarii vor fi nevoiți să meargă să ceară bani la Dragnea sau la Ministerul Dezvoltarii

Redacția Oficial Media Vest-România: Sunt așteptați la Pro România, Sorin Grindeanu și Titu Bojin

Adrian Țuțuianu: ”Un asemenea mod de legiferare este de neadmis”

”Un asemenea mod de legiferare este de neadmis într-o țară civilizată. Nu-i prima dată când România, într-o ordonanță de urgență se amestecă domenii atât de diferite încât te întrebi dacă mai era ceva important de legiferat pentru un singur act normativ. Într-o țară cu legislație normală aceste lucruri se cuantifică și se reglementează distinct.”, mai declară Adrian Țuțuianu despre ordonanța lăcomiei.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share