Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Adrian Țuțuianu, PRO România Dâmbovița: „Se întrevede o criză economică de durată”

Senatorul Adrian Țuțuianu a adus astăzi în atenția publicului faptul că PRO România a depus la Parlament „un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 a Codului fiscal”.

 

Președintele PRO România Dâmbovița a postat mesajul pe pagina sa oficială de Facebook. Mai jos se află textul integral:

„PENTRU FIRMELE ROMÂNEȘTI ȘI ANGAJAȚII ACESTORA

În baza decretului privind instituirea stării de urgență, Guvevrnul are obligația să ia măsuri urgente pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc, în special a întreprinderilor mici și mijlocii (marea majoritate cu capital autohton). Se întrevede o criză economică de durată, cu efecte dure asupra locurilor de muncă, veniturilor cetățenilor etc.

În acest sens, PRO ROMÂNIA a depus la Parlament un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Ce prevede propunerea noastră, în esență:

Amânarea până la 25 iulie 2020 (sau până la o dată ulterioară, stabilită prin hotărâre de guvern) a termenelor de plată pentru:

  • impozitul pe profit aferent anului fiscal 2019 și pentru trimestrul I al anului 2020
  • impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I 2020
  • impozitul pe veniturile din salarii realizate în perioada februarie-aprilie 2020
  • contribuția de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii realizate în perioada februarie-aprilie 2020
  • contribuția de asigurări sociale de sănătate aferente veniturilor din salarii realizate în perioada februarie-aprilie 2020
  • contribuția asigurătorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii realizate în perioada februarie -aprilie 2020
  • taxa pe valoarea adăugată datorată pentru perioada februarie -aprilie 2020

Termenul de plată al impozitului pe clădiri datorat de anumite persoane juridice este prelungit până la 31 iulie 2020, respectiv 25 ianuarie 2021 sau până la o dată ulteioară, stabilită prin hotărâre de guvern.

Măsurile de mai sus privesc persoanele juridice românești, microîntreprinderile care desfășoară activități de comerț cu amănuntul, transporturi rutiere de mărfuri și călători, hoteluri, restauranre, agenții turistice și tour-operatori, activități de creație artistică, sportive, fitness etc.

Pentru detalii complete: https://www.facebook.com/notes/pro-rom%C3%A2nia/lege-privind-modificarea-%C8%99i-completarea-legii-nr-2272015-privind-codul-fiscal-pr/3396695410345837/

ACUM, nu mâine, nu poimâine, trebuie să adoptăm aceste măsuri / ACUM trebuie să arătăm că suntem #ProRomânia”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share