30/10/2020

Adrian Țuțuianu, Pro România: Liviu Dragnea a devenit insuportabil pentru cetățeni

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România la nivel național, a declarat astăzi în conferința de presă de la sediul Pro România Dâmbovița, faptul că Liviu Dragnea, alături de liderii PSD, a devenit de nesuportat pentru cetățeni. 

Este clar pentru toată lumea, că singura metodă prin care Liviu Dragnea poate vorbi public, sunt evenimentele de partid. Ieșitul pe stradă, mersul simplu prin orașe sau prin sate sunt opțiuni excluse. Liviu Dragnea și consultanții lui, a ajuns la un nivel de insuportabilitate uriașă.a spus Adrian Țuțuianu.

Referitor la mitingul de duminică, organizat de PSD la Târgoviște, liderul Pro România a precizat că din punct de vedere al prezenței, adunarea electorală a fost un eșec, iar faptul că orașul a fost blocat pentru traficul rutier, este rușinos și inacceptabil. Mai mult de atât, discursurile politice venite din partea PSD, pe scena din Piața Tricolorului, au fost anti-europene, în condițiile în care România se pregătește pe 26 mai pentru alegerile europarlamentare.

”Am putut să asistăm la un discurs de un populism grețos, anti-european – ”străinii ne fură capitalul, străinii ne otrăvesc apele, străinii ne vând pește cu metale grele, străinii trimit spioni printre noi,…”.

Adrian Țuțuianu, declarații:

”Este pentru prima dată când municipiul Târgoviște este blocat în acest mod. Și eu am făcut mitinguri electorale, și Ion Stan, și Florin Popescu. Nimeni nu și-a permis să blocheze un oraș de la ora 9 până la ora 15.00. N-am văzut în viața mea atâția polițiști (6-7) la fiecare intersecție. Poate când a mai venit Oprea, acum doi ani la Târgoviște și erau pitiți prin toate tufișurile. Mi-au spus anumiți oameni că le-au trebuit două ore ca să poată traversa orașul, pentru că nu au avut acces din nicio direcție. Este inacceptabil. Așa ceva nu am întâlnit. Este o rușine pentru cei care au dat aprobarea în acest mod.

Legat de prezența în stradă, evident că a fost un eșec. Nu 30.000, sau 25.000 de oameni cum scriu politrucii pe facebook, ci maxim 8.000-10.000. În condițiile în care 2.000 – 3.000 au fost din județele învecinate, Călărași, Prahova, Argeș. Să aduci 8.000 de oameni din județ cu un efort extraordinar, arată că nici membrii de rând ai PSD nu mai sunt de acord cu modul ăsta de a face politică. Din experiența personală, Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale și din cauza mitingului mamut pe care l-a făcut în anul 2014 în București.

Nu am mai auzit de ”țara lui Liviu Dragnea”, nu s-a mai pronunțaț ”Liviu Dragnea” la fiecare propoziție. Am putut să asistăm la un discurs de un populism grețos, antieuropean – ”străinii ne fură capitalul, străinii ne otrăvesc apele, străinii ne vând pește cu metale grele, străinii trimit spioni printre noi”. Este inacceptabil ca în 2019, o țară membră UE, unde majoritatea populației susține apartenența la Uniunea Europeană, să ai un asemenea discurs.

Faceți diferența între noi, cei din Pro România care predăm pentru un discurs european. pentru o integrare mai profundă a României în structurile europene, pentru o prezență a României mai activă în aceste structuri, și discursul pe care l-a avut Liviu Dragnea și ceilalți lideri de partid și veți constata că ne întoarcem în retorica tipică PRM-ului în anii 90, ceea ce este inacceptabil.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share