Adrian Țuțuianu: Singurele alegeri anticipate vor fi date de mișcări sociale majore, care să zdruncine actuala clasă politică

Adrian Țuțuianu, fost senator, în prezent presedintele Pro România Dâmbovița, a vorbit, in conferința de presa, despre mai multe subiecte locale si naționale. Acesta a precizat că anumite proiecte propuse de Consiliul Județean Dâmbovița nu urmăresc dezvoltarea comunităților, dar servesc anumitor interese sau arată „nepricepere în administrație”, și i-a sfătuit pe colegii consilieri județeni să fie atenți la modul în care votează în ședințele de consiliu.

Legat de criza politică din țară, Adrian Țuțuianu a spus că „singurele alegeri anticipate vor fi date de mișcări sociale majore, care să zdruncine actuala clasă politică”.


Declarații pe larg, Adrian Țuțuianu:

 • „Parcarea de la Spitalul Județean Târgoviște nu este o urgență. Să rezolvam nevoile de la Spitalul din Moroieni, care este nefinalizat până azi. Sau, reabilitarea și modernizarea  secției de Medicina nucleară, este în sertar la  CJ, nepus in practica. Sunt necesare dotări cu aparatură medicala la spitalul Titu, reabilitarea secției de boli infecțioase de la spitalul județean Târgoviște. Astea sunt prioritățile, nu parcare, construcție care nu aduce nimic pentru sănătatea dâmbovițenilor.
 • Pentru parcări, le propun să facă o deplasare la Oradea, care, la 20.000 de locuitori, are cinci parcări în zonele cele mai aglomerate ale municipiului. Trebuia să fi început construcția de parcări în zona centrală. Se pot gasi terenuri proprietate publică, pe care să se construiască parcări subterane, supraterane. Exemple: Sub Piața Tricolorului, în fața la Cinema Independența, zona Piața 1 mai sau pe locația unei centrale termice. Sau în zona stadionului municipal, unde se bagă 17 milioane de euro, si este o problemă care blochează traficul în weekend.
 • Vom fi împotriva la asemenea proiecte. Colegii mei să fie atenți la nevoile de dezvoltare ale localităților și nu să bifam diverse interese de moment sau sa susținem nepriceperea unora care administrează funcții publice.
 • Legat de Sectia de cardiologie. În proiect sunt trecute costuri de 1800 de lei/mp iar oriunde in tara prețul este de la 800 de euro până la 1500 de euro, iar aici sunt niște saloane destinate tratării bolnavilor, nu alt gen de construcții.
 • Legat de POIM, nu se va putea implementa acest proiect pentru că nu mai este timp. POS-ul de mediu cu 125 de milioane de euro a inceput în 2006 și s-a terminat în 2018. 400 de milioane de euro nu se vor implementa in 2 ani de zile. Nu are suport în realitate.
  Ar trebui concentrată activitatea pe lucrurile cu adevarat importante.
 • Școala specială. Sunt 208 de copii de la Școala specială care au nevoi de transport speciale. Nu-i poti urca într-un autobuz. Au probleme de sănătate care nu le permite sa meargă cu transportul în comun, au fost în trecut 6-7 trasee. Este cazul să se renunțe la abordarea fara suflet a unei probleme, si CJ în loc să aloce bani pentru trotuarele unor privați, sa aloce banii respectivi pentru subvenționarea transportului la acești copii.
  Mai mult de trei sferturi din acesti copii nu mai ajung niciodata la școală. Asta e realitatea pe care refuzăm să o vedem. Școala nu înseamnă doar să facem cladiri ci și să asiguri accesul copiilor la școală și la condiții normale de activitate.

La nivel national ne aflăm într-o situație dramatică ca națiune, ca țară. Criza politică se suprapune peste alte crize.

 • Criza sanitară gestionată prost.
  Neincrederea oamenilor în instituțiile statului, campania de vaccinare care a eșuat, pentru că nu mai există încrederea în autoritățile care au încălcat drepturi si libertăți.
  Criza bugetara. România s-a împrumutat 35 de miliarde de euro în ultimul an de guvernare și nu știm unde s-au dus acești bani.
 • Criza economică. Un exemplu de azi, toata Fabrica Dacia și-a trimis salariații acasă pentru că lipsesc niște contactoare de pe piete terțe.
 • Firmele mici si mijlocii au probleme create de prețurile care au crescut la gaze, curent, materii prime si de baza, iar asta înseamnă falimente si pierderi de locuri de muncă.
 • Criza politică, nu se va ieși foarte curând din asta. Câtă înțelepciune politică există, ne-a spus domnul Cîțu, ne dăm sms-uri. Cioloș îi spune lui Cîțu prin sms, „vrem la guvernare, dar nu cu tine”.
 • Iohannis vrea refacerea coalitiei, se va face ca această coaliție să continue, nu l-am văzut dispus să dea altora guvernul. Vom merge din criză in criză. Cei din USR sunt abonați la generarea de crize. Peste 6 luni va fi o nouă criza între PNL și USR, până în 2024.
 • Nici partidele nu sunt convinse ca trebuie să avem alegeri anticipate, dar mai ales președintele. „Nu s-ar întâmpla nimic prin alegeri anticipate, ar fi aceleași rezultate”, zice președintele, iar asta nu este adevărat, datele politice s-au schimbat.
 • Ce se intâmplă azi este rezultatul inclusiv al oamenilor, au stat acasa la vot, au dat mandat unor partide fără să analizeze ce spune si ce vrea fiecare. Singurele alegerile anticipate vor fi date de mișcări sociale majore, care să zdruncine actuala clasa politică.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share