18/09/2021

Adrian Țuțuianu: Va fi o prezență scăzută la vot. Oamenii sunt nemulțumiți

Senatorul Adrian Țuțuianu a vorbit în conferința de presă de astăzi, despre modul în care se derulează campania electorală, starea de spirit din comunități, dar și soluțiile pe care Pro România le propune pentru perioada următoare. Președintele Pro România Dâmbovița va candida la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie.

Adrian Țuțuianu, declarații:

”Este o campanie electorală atipică, pe care nu am avut-o niciodată, de când fac eu politică, în care avem puține posibilități de a avea discuții cu cetățenii. Ne deplasăm din casă în casă cu echipe mai mici, ca să respectăm regulile impuse de Guvern, prin instituirea stării de alertă.

Am parcurs întreg județul, câteva concluzii putem să tragem. Cred că va fi o prezență scăzută la vot, foarte mulți cetățeni vor evita să se prezinte la urne pe data de 6 decembrie, din considerente legate de sănătatea proprie, dar și din cauza nemulțumirilor pe care le au, și pe care le vor descărca pe întreaga clasă politică. Deși au închis piețele cei de la PNL, supărarea este pe toată lumea politică și de aici se va pune o problemă majoră de legitimitate a viitorului Parlament. 

Deși am trecut de jumătatea campaniei electorale, niciun partid politic, mare sau mic, cu excepția noastră, nu discută de lucrurile importante, care se vor întâmpla în 2020 și 2021. Este deja simțită criza economică. Partidele mari discută despre orice, dar nu discută despre ce este esențial.

Nu se discută despre prioritățile județului Dâmbovița, soluțiile pe care le avem. În ce ne privește, am încercat să venim în CJ și CLM cu proiecte concrete. Trei dintre au fost deja prezentate, Parcul Industrial Târgoviște, înfiițarea unui fond special pentru asigurarea branșării populației la apă și canalizare, și proiectul pentru asigurarea de ochelari gratuiți pentru copiii din Târgoviște.

În această săptămână vom depune proiecte noi care vor fi prezentate la următoarea conferință de presă. Este modalitatea în care am înțeles să venim să ne afirmăm pe scena politică dâmbovițeană.

A fost adoptată OUG privind preluarea unor active funcționale de stat de la COS Târgoviște. Împărtășesc punctul de vedere al liderului sindical, domnul Dragodănescu cu privire la continuarea demersurilor de înființare a unui Parc industrial prin preluarea în contul datoriilor către bugetul de stat, a unor terenuri care au fost disponibilizate deja din activitatea curentă a Combinatului de Oțeluri Speciale, terenuri care pot reprezenta și ele baza de pornire a proiectului Parcului Industrial de la Târgoviște.

Soluția preluării unor active funcționale, este cea pe care eu am sugerat-o Guvernului, la discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Economiei Naționale, dar și discuția pe care am avut-o cu premierul Orban și mă bucur că această soluție a fost îmbrățișată de Guvern.”

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița, CMF 11200008

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share